Jak wlozyc popychacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wlasnie zasiegnelem opini mechanika podobno najlepszego w miescie no i na co zwrocil uwage odrazu po wlaczeniu silnika ( nie mowilem oco chodzi jaki mam z nim problem tylko chcialem aby posluchal jak pracuje) to na jakim oleju jezdze no ja zwazywszy ze juz przebieg nie jest mlody 230 tysiakow i niewiadomo czy nie wiekszy bo go mam rok i sam z 15 zrobilem to mam mineral to riposta z jego strony taka ze takie samochody jak golfy na sterowaniu hydraulicznym zaworow powinne jezdzic minimum na polsyntetyku proponowal mi zalanie polsyntetyka i przegonic go pozadnie przez 30 km tak on praktykowal na samochodach i zazwyczaj przestawalo a jak nie to wymienial popychacze ale ja juz je wymienilem mowie wiec tylko olej co o tym sadzicie jego rady moga byc cenne czy jak zwykle co mechanik to inna szkola i teza ??!!
poradzcie bo mi te klekotanie po nocach sie sni
a zmienic samochodu narazie nie zamierzam bo za duzo w niego zainwestowal
[ Dodano: Czw Wrz 15, 2005 3:06 pm ]
no tak rozpisalem sie a zapomnialem odpowiedziec na pytania no wiec same gniazda sa dobre jak wkladalem nowe szklanki to musialem je dobrze ulozyc aby weszly i puknac w gorna czesc tak zeby dobrze weszla bralem to pod uwage przy wymianie zeby pozniej nie zagladac a jesli chodzi o cisnienie to jest dobre na filtrze jak sprawdzalem to mial przy 80 stopniach 2.5 atmosfer mechanik mowil ze mozna by sprawdzic w samej glowicy ale przy takim sprezaniu nie powinno byc problemu na marginesie olej na jakim jezdze to TEXACO
poradzcie bo mi te klekotanie po nocach sie sni

[ Dodano: Czw Wrz 15, 2005 3:06 pm ]
no tak rozpisalem sie a zapomnialem odpowiedziec na pytania no wiec same gniazda sa dobre jak wkladalem nowe szklanki to musialem je dobrze ulozyc aby weszly i puknac w gorna czesc tak zeby dobrze weszla bralem to pod uwage przy wymianie zeby pozniej nie zagladac a jesli chodzi o cisnienie to jest dobre na filtrze jak sprawdzalem to mial przy 80 stopniach 2.5 atmosfer mechanik mowil ze mozna by sprawdzic w samej glowicy ale przy takim sprezaniu nie powinno byc problemu na marginesie olej na jakim jezdze to TEXACO
Vw Golf III 1.8 GL ABS
powiem tak przed zalaniem na mineral mialoem mobil super jezdzilem an nim przez rok czasu po zimie zaczely mi sie odzywac popychacze jedynie na zimnym silniku po przeczytaniu paru postow na tym forum zdecydowalem sie przy najblizszym terminie wymiany oleju na mineral bo myslalem ze tanszym kosztem ucisze je no i powiem ze bylo ciut gorzej silnik chodzil gorzej i na goracym silniku zaczal klekotac jak tylko przy obciazeniu ruszalem na jedynce zostawilem to w spokoju przejechalem na tym mineralnym moze z 2 tysiakow zdecydowalem sie wymienic popychacze i tak wlasnie mam jak pisalem wczesniej wlozylem je slychac klekot rano po przejechaniu 4 km juz nie slychac klekotu ale jest cykanie zaworow napewno to szklanki bo cale zamieszanie slychac pod pokrywa a dzis ta rozmowa z mechanikiem mnie zszokowala bo wszystko czego tu sie nauczylem przeczy temu co ten mechanik powiedzial wiec zasiegnelem porady innego mechanika i heh to samo mi powiedzial sick chyba to zrobie bo na tym minerale dlugo nie jezdze
Vw Golf III 1.8 GL ABS
może byc taka sytuacja że wałek masz już wyrobiony, jak były wkładane popychacze to patrzyłeś stan wałka?aphex pisze:dzisiaj sproboje go przgonic na dluzszej trasie narazie nie wymienie oleju ale jak wroce i dalej te cykanie bedzie to poprostu zaje go dobrym polsyntetykiem jesli juz to nie zadziala to cholera jasna ...............silnik se wymienie
walek jest dobry nie ma sciec na krzywkach gladki jest po przegonieniu juz nie slychac tak cykania ale rano klekocze jak zwykle zrobie tak zmienie olej na polsyntetyka mobil super i zobacze bo faktycznie porownalem se specyfikacje olejow to ten ktorego mam jest gorszej jakosci
[ Dodano: Sro Paź 05, 2005 10:23 am ]
uznal mi reklamacje koles od ktorego kupilem wczesniej te popychacze zrobie tak jak piszecie zaleje olejem posekam z 3 dni
i sproboje jeszcze raz !!! 
[ Dodano: Sro Paź 05, 2005 10:23 am ]
uznal mi reklamacje koles od ktorego kupilem wczesniej te popychacze zrobie tak jak piszecie zaleje olejem posekam z 3 dni

Vw Golf III 1.8 GL ABS