Brak sygnału z ECU na wrtyski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
elektronicki
- Nowicjusz

- Kontakt:
czemu piszesz ze zasilanie na wtryski ma 11,6 v i jest z pompy sprawdzalem na schemacie i wychodzi ze zasilanie na wtryski idzie z przekaznika sterowania silnika a nie z przekaznika pompy , Sprawdz czy jest zaslanie komputera na pin 14 i czy jest masa na ECU pin 13 i 19
[ Dodano: 23 Lut 2009 23:46 ]
chyba ze silnik jest z 90 roku to wtedy rzeczywiscie zasilanie jest z przekzanika pompy paliwa . Sprawdz jeszcze czy na pin pierwszy przychodzi plus 12v z rozrusznika. poza tym zdarzalo sie juz uszkodzenie ecu w momencie wlaczenia zapłonu jesli masa na akumulatorze byla nie dokrecona
[ Dodano: 23 Lut 2009 23:46 ]
chyba ze silnik jest z 90 roku to wtedy rzeczywiscie zasilanie jest z przekzanika pompy paliwa . Sprawdz jeszcze czy na pin pierwszy przychodzi plus 12v z rozrusznika. poza tym zdarzalo sie juz uszkodzenie ecu w momencie wlaczenia zapłonu jesli masa na akumulatorze byla nie dokrecona
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
masy sa i pin 14 jest zasilony stalym plusem z aku po przekreceniu zapłonuelektronicki pisze:Sprawdz czy jest zaslanie komputera na pin 14 i czy jest masa na ECU pin 13 i 19
napiecie z rozrusznika jest tyle ze ok 9,7-10V wg schematów min moze byc 8V
a odnosnie zasilania wtrysku to jak podłączałem go pod staly plus po przekreceniu stacyjki to pompa mi sie nie zatrzymywała wiec podłączyłem pod przekaznik pompy i teraz pompa dobija i sie zatrzymuje i dopiero jak zaczyna sie krecic to zaczyna chodzic
zastanawiam sie nad tym czy masa do przekaznika dajacego prad na ecu nie powinna byc podana z aku, bo w tej chwili mam ja z karoseri aczkolwiek jak w to miejsce dotkne kablem masowym i podam plus z aku na wtryski to auto zapala wiec masa chyba jest odpowiednia
mysle jeszcze nad hallem ale to chyba by iskry nie bylo a u mnie jest bardzo dobra iskra
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
mysle a nawet jestem pewny ze hall uszkodzony moze byc w taki sposob ze iskra jest ale nie wtedy kiedy powinna. Mam jednego niesprawnego halla na ktorym auto odpala na 2-3 sekundy i gaśnie więc iskra jest na pewno.zajac pisze:mysle jeszcze nad hallem ale to chyba by iskry nie bylo a u mnie jest bardzo dobra iskra
Zresztą iskra nie przechodzi przez halla, jest to jedynie czujnik w kopułce i nie jest w żaden elektryczny sposób połączony z układem zapłonowym, on ma po prostu dawać sygnal do ecu o obrotach silnika. Jakość ikry nie zależy od halla.
Ostatnio zmieniony wt lut 24, 2009 19:20 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- zajac
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
dobrze wiedziec sprawdze na innym aparacie
a jeszcze jedna rzecz mi wpadla do glowy czy moze byc winne zle podlaczenie krancowek przepustnicy??
ja podłączyłem niebiesko czarny do pinu nr 1, a czerwono czarny do pinu nr 2 wtyczki , biało brązowy pozostawiłem luźny nie podpiety do niczego
[ Dodano: Sro Lut 25, 2009 17:41 ]
a moze w tym silniku jest jakis immobilizer ?? ale czy na dwóch roznych kompach by działał??
a jeszcze jedna rzecz mi wpadla do glowy czy moze byc winne zle podlaczenie krancowek przepustnicy??
ja podłączyłem niebiesko czarny do pinu nr 1, a czerwono czarny do pinu nr 2 wtyczki , biało brązowy pozostawiłem luźny nie podpiety do niczego
[ Dodano: Sro Lut 25, 2009 17:41 ]
a moze w tym silniku jest jakis immobilizer ?? ale czy na dwóch roznych kompach by działał??
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0