MK3 - delikatny wyciek, czego??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chyba Cię robią w ciula... ja tez miałem w tym miejscu cieknący olej (tak jak u Ciebie). Pompa wspomagania jest przy pasku, a to jest skrzynia, głęboko pod samochodem. Dla pewności dotknij jeszcze wodzika (to ten pręt wychodzący z tyłu skrzyni). Jak jest wilgotny, a na ręku zostanie czysty olej to jest to przepuszczający symering na wodziku. Ja wymieniłem i przestalo cieknąć na pół roku. Teraz znowu mam to samo. Cena: 40 zł z symeringiem.
bor0wy, a z pojemniczka od plynu wspomagania ubywal ci olej? bo mi nie ucieka poziom jest caly czas ten sam.. chodz wspomaganie wmiare ciezko mi chodzi..
malgosk, to moja skrzynia a nie bor0wego
pozdro
malgosk, to moja skrzynia a nie bor0wego
pozdro
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Pirat_666
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nooo a mnie Panowie cieknie spod dekla na silniczku... Pluje olejem z jednej strony. Co ciekawe zaraz jak kupiłem auto (miesiac temu) wymieniłem uszczelkę. nooo i zrobiłem 1500 km i znowu zaczęło pluć. Pewnie dekiel będzie gdzieś krzywy??... Ile wymiana??
Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie.
Pompa kosztowala mnie 400zl, w sumie to mozna powiedziec ze nowa, bo wyglada jak nowka w idealnym stanie, najprawdopodobniej wyciagneta z samochodu ktory zostal rozbity przy minialnym przebiegu, ale na szrocie sprzedawali jako nowa.
Montaz pompy 100zl (w tym przelozenie takiego czegos na czym jest pasek)
Olej 1,4l - 64zl,
Benzyna ekstrakcyjna - 1l - 6zl
Troche teraz patrze ze duzo to wyszlo.
W sumie to teraz robilem pare rzeczy i kur** w ciag tyg. wyladowalem 1600zl.
Oprocz tego co napisalem,
Wymienialem jeszcze linki do recznego, silentbloki tylnej belki i silentbloki tylne przedniego wachacza i jakies tam sworzenie.
No i regulacja pompy wtryskowej
A jeszcze musze zalatwic intercooler bo ten ma jakas dziurke i moc ucieka
Montaz pompy 100zl (w tym przelozenie takiego czegos na czym jest pasek)
Olej 1,4l - 64zl,
Benzyna ekstrakcyjna - 1l - 6zl
Troche teraz patrze ze duzo to wyszlo.
W sumie to teraz robilem pare rzeczy i kur** w ciag tyg. wyladowalem 1600zl.
Oprocz tego co napisalem,
Wymienialem jeszcze linki do recznego, silentbloki tylnej belki i silentbloki tylne przedniego wachacza i jakies tam sworzenie.
No i regulacja pompy wtryskowej
A jeszcze musze zalatwic intercooler bo ten ma jakas dziurke i moc ucieka