hej - upierasz sie do tych Hertz`ow z linka - mowie Ci ze masz na ESSIE Powerbassy w tej samej cenie, taka sama wielkosc itp a znacznie lepiej zagraja.
Co do zwrotnic w lupo seryjnie to nie mam pojecia jak one wygladaja - przeciez nie bede sledzil wszystkich kabli od glosnikow, bo bym musial pol kokpitu rozebrac. Ja po prostu wyciagnalem z tamtej wneki cykacze i jest w tej chwili pusta. Pod tamte kabelki mozesz podpiac tweeter z zestawu co kupisz.
Naprawde nie kombinuj za duzo, najprostsze rozwiazanie bedzie najlepsze :
- kupujesz Powerbassy na ESSIE
- woofer z zestawu montujesz w drzwi bez najmniejszego dlubania
- woofer w drzwiach podlaczasz pod seryjne kable glosnikowe, ktore tam sa
- tweeter z zestawu montujesz na podszybiu jednym wkretem
- kable do tweetera przedluzasz sobie ze seryjnych kabelkow od tweeterow z tej wneki
WŁALA !!
Na poczatek olej zwrotnice z zestawu - moze nie bedziesz musial jej podlaczac. Jezeli by slabo gralo to wtedy kabelki od glosnikow puszczasz przez zwrotnice.
I bedzie dobrze gralo
PS Nie, nie mam zadnej polki z tylu, ani zadnego otwieranego schowka. Mam tylko klekota 1.2, ktory dostarcza niezapomnianych przezyc
LUPO - Jakie głośniki
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- piotrek1313
- Użytkownik
No tak, ale kiedy moj "nieaudiofilski" sluch rozpozna kiedy jest dobrze a kiedy lepiej ??
Jesli chodzi o to czemu sie uparlem na te Hertzy to dlatego ze ma je gosciu z wroclawia, a jakos lubie cos najpierw "podotykac" przed kupnem
O ta polke/schowek to mi chodzilo o to co masz przed nogami pasazera - takie a'la korytko, gdzie mozesz cos powrzucac. Natomiast schowek wyglada np tak: http://moto.allegro.pl/item338772270_sc ... zary_.html A szukam czegos takiego bo denerwuje mnie jak cos poloze na tej poleczce to jak biore zakrety to wszystko lata, a czasami nawet jak cos malego to z jednej strony auta na druga
[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 20:40 ]
No i bylem w tym sklepie po glosniczki, zamierzalem kupic Hertzy, ale byly tez Powerbassy Musze tylko poczekac i jutro jeszcze raz podjechac bo nei mieli dzis dystansow niskich z mdfu, a tylko plastikowe i bardzo wysokie (jak przymierzylem to wychodzilo na to ze tapicerka drzwi dociskalaby membrane glosnika )
Jakby ktos jeszcze mogl mi tylko poradzic w ktora strone powinny byc skierowane tweetery? Tzn jakie mniej wiecej kat do gory i jaki do wewnatrz auta.
Pozdro
Jesli chodzi o to czemu sie uparlem na te Hertzy to dlatego ze ma je gosciu z wroclawia, a jakos lubie cos najpierw "podotykac" przed kupnem
O ta polke/schowek to mi chodzilo o to co masz przed nogami pasazera - takie a'la korytko, gdzie mozesz cos powrzucac. Natomiast schowek wyglada np tak: http://moto.allegro.pl/item338772270_sc ... zary_.html A szukam czegos takiego bo denerwuje mnie jak cos poloze na tej poleczce to jak biore zakrety to wszystko lata, a czasami nawet jak cos malego to z jednej strony auta na druga
[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 20:40 ]
No i bylem w tym sklepie po glosniczki, zamierzalem kupic Hertzy, ale byly tez Powerbassy Musze tylko poczekac i jutro jeszcze raz podjechac bo nei mieli dzis dystansow niskich z mdfu, a tylko plastikowe i bardzo wysokie (jak przymierzylem to wychodzilo na to ze tapicerka drzwi dociskalaby membrane glosnika )
Jakby ktos jeszcze mogl mi tylko poradzic w ktora strone powinny byc skierowane tweetery? Tzn jakie mniej wiecej kat do gory i jaki do wewnatrz auta.
Pozdro
Tweetery kierujesz idealnie sobie w twarz wzgledem deski rozdzielczej w lupo to bedzie troszke do gory i tweeter od strony kierowcy na prawo - do srodka autka troszke, a po stronie pasazera tez ciutke do gory i do wnetrza samochodu, czyli w lewo. Ogolnie tak je skieruj, zeby przecinaly sie w polowe auta. Z reszta tweetery powinny miec mozliwosc ruchu w tym mocowaniu - ja tak mam. Zamontujesz - pokrecisz - wybierzesz wg Ciebie najlepsze
"Volkswageny nie puszczaja oleju...one tak po prostu znacza swoj teren"
- piotrek1313
- Użytkownik
Wygospodarowalem troche czasu i udalo mi sie narazie zalozyc tylko woofery No i powiem tak - WIDZE ROZNICE !!! w porownaniu z fabrycznym zestawm to to zapie....la Jeszcze nie podlaczylem zwrotnic ani tweeterow bo nie starczylo czasu. Generalnie zeszlo nam (z kuzynem montowalem) chyba ze 4-5h na zalozenie wooferow, ale jest to zrobione bardzo porzadnie - pod dystansami i miedzy glosnikami a dystansami cienka tasma piankowa scisnieta na sztywno, czyli polaczenia bardzo szczelne no i zdecydowalem sie na wygluszenie drzwi, co prawda wylozylismy mata tylko ta czesc pod tapicerka (ta z otworami) ale od razu widac efekt, nic pod spodem nie lata Troche sporo roboty z wycinaniem mat bo sporo otworo na rygielki drzwi, linki od klamek, kable od przelacznikow elektrycznych szyb, otwory na mocowanie tapicerki itp itd. Maty porzadnei poprzygrzewane, podgrzewane... palnikiem na butan
Musze przyznac ze warto bylo, komplet glosnikow + dystanse + mata wyszlo 310zl, ale z maty za 50zl zostala mi jeszcze polowa. Wcale nie zaluje wydanych pieniedzy bo teraz jak np podglosze muze, tak ze glosniki graja jeszcze super czysto to juz *#cenzura#* zewnetrzne uszczelki od szyby
Pozdrawiam
Musze przyznac ze warto bylo, komplet glosnikow + dystanse + mata wyszlo 310zl, ale z maty za 50zl zostala mi jeszcze polowa. Wcale nie zaluje wydanych pieniedzy bo teraz jak np podglosze muze, tak ze glosniki graja jeszcze super czysto to juz *#cenzura#* zewnetrzne uszczelki od szyby
Pozdrawiam