Jakiej firmy czesci polecacie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jarco
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarco » pt mar 28, 2008 01:24

DaroS pisze:
Fabian LDZ pisze:[
może ktoś Ci wcisnął jakiegoś HP zamiast Febi bo ja jeszcze nigdy nie spotkałem się ze złą jakością produktów Febiego
Watpie ze podroba to raz a dwa byl za kazdym razem napis Febi, a trzy uwazasz ze 2x z rzadu Febi mi wytrzymalo zaledwie 1000km ze to przypadek? bo ja nie sadze ze to przypadek. Fakt ze u mnie jest gleba i szeroka fela a to ma znaczenie ale i tak Febi nie spisal sie dlatego na podstawie doswiadczenia twierdze ze Febi pionowy silentblok jest za miekki.

Ps. Lemforder wytrzymal 3500km - tez bez rewelacji.

przy zglebowanym aucie nie spodziewaj sie rewelacji przy zadnej czesci przeznaczonej dla seryjnego zawieszenia.

Awatar użytkownika
DaroS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DaroS » pt mar 28, 2008 02:03

jarco pisze: przy zglebowanym aucie nie spodziewaj sie rewelacji przy zadnej czesci przeznaczonej dla seryjnego zawieszenia.
Dlatego nieseryjne rozwiazania musialem zastosowac by to wszystko ogarnac.

Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro

Awatar użytkownika
MaSa_Golf
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MaSa_Golf » ndz kwie 06, 2008 22:03

dzieki wam za wszystkie opinie.
Drobniejsze czesci typu tuleje, koncowki, sworznie itp kupuje Lemfordera, lozysko na tyl bedzie SKF (o tym nie pisalem, ale tez mi wyje), amorki Bilstein lub KYB (jeszcze nie wiem ktore, i jeszcze nie wiem czy olej czy gaz), a sprezyny beda -40mm na tyl i przod.
Sprezyny zmieniam z racji tego, ze lewy przod samochodu siedzi troche nizej niz prawy przod, a springi -40mm mam w garazu wiec je zaloze, zreszta golf jakis drobny tuning przejdzie, wiec -40 bedzie pasowac jak ulal. Chyba ze sie okaze za nisko i za twardo, wtedy zaloze springi lesjoforsa.

Pozdrawiam :bigok:

Awatar użytkownika
ppoll27
Forum Master
Forum Master

Post autor: ppoll27 » pn kwie 07, 2008 14:18

może ci to pomoże: olejowo - gazowe mają po prostu silniejsze tłumienie dobicia, przez to wydają się twardsze, tłumienie odbicia w sprawnym olejowym i olejowo-gazowym jest na podobnym poziomie, dlatego potocznie się mówi że olej daje większy komfort ale z kolei gazowo-olejowe lepiej nadają sie do ostrzejszej jazdy ... uważaj na Bilsteina B4 - wielu znajomych mówi że jest ciut twardszy niż odpowiednia Kayaba Excel-G (oba olejowo-gazowe) i przy obniżających (zazwyczaj twardszych) sprężynach potrafi zrobić z auta sztywną "taczkę" ... :bigok:

TDPower

Awatar użytkownika
MaSa_Golf
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MaSa_Golf » czw kwie 10, 2008 22:04

a do sprezyn -40mm jakie amorki polecacie??? olej, czy gaz-olej?? moze macie jakies konkretne modele, nie chce zrobic z auta taczki, zeby skakalo po drodze jak pilka, wolalbym zostawic troche komfortu, na tyle na ile pozwola na to springi -40mm

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”