Powtarzający się błąd

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bithmore

Post autor: bithmore » ndz mar 23, 2008 14:03

WItam,

Zakładając, że Ci powiedzieli o jakimś głupim błędzie wydaje mi się, że może to być błąd spalania, nieprawidłowej mieszanki w cylindrze cos tam.... nie pamiętam dokładnie. Jeżdże na gazie i też tak mam, ale tylko jak tankuje na dziwnych stacjach (2 razy pojechałem do kielc i tankowalem na orlenie, gdzie koles znany jest ze leje badziewie - 2 razy zapalil sie check po rpzejechaniu 50-100km). Jezdze po Wrocławiu i nawet na najtanszej stacji auchan tankuje gaz za 2.08zł i nigdy się check nie zapalił. Może spróbuj po skasowaniu checka tankować jakiś czas na innej stacji benzynowej i zobaczymy czy sie pojawi.

krzysiek2008
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: krzysiek2008 » pn mar 24, 2008 18:43

Wiesz bithmore że tu możesz mieć rację bo gdy tankowałem cały czas na jednej stacji było ok. dopiero gdy otwarli bliżej mnie cpn -BLISKA- gaz tam jest tańszy bo tylko 2.18 zaczeły się te kłopoty z check.
Mam już zamówiony interfejs i bendę mógł sam wykasowywac błąd bo oprócz rażącej w oczy kontrolki nic się nie dzieje tzn. nie szarpie,nic nie przymula silnika ani nie pali więcej.

Płacimy za paliwa dobrej jakości a sprzedają nam syf. :grrr:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”