Migające swiatła mijania MK 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No katalogi zdazaja sie smieszne ale jak ja w poprzednim autku wymienialem lozyska na alternatorze to mi dobre dobrali ale pomylili sie np na napinaczu paska rozrzadu do mojego Golfa...ale kase potem oddali bez problemu...RoWeRs pisze:ps.2 DUKEM - a katalogi mają takie śmieszne, że dali mi łożysko 6201 i jakieś inne szczotki
Trudno powiedziec...musisz sprawdzic jak wyglada napiecie ladowania akumulatora jezeli przy niskich obrotach i przy przegazowaniu bedzie sie trzymalo w okolicach 13-15V to znaczy ze wszystko jest ok...moze byc ze jakis komparator niedomaga i wariuje- u mnie przez jakis czas bylo tak ze czasami sobie migala ta diodka bez powodu...popryskalem przewody przy alternatorze sprayem teflonowym i juz wiecej migania nie widzialem- chyba jakies lekkie przebicie gdzies bylo ale na tyle male ze nie mialo to wplywu na ladowanie tylko na to diode...mar_tec pisze:U mnie jest taka sytuacja, ze wszystko jest niby OK, ale .....
przygazuje na wysokie obroty i wtedy na bardzo wysokich obrotach zaczyna mi świecić się kontrolka ładowania. Co jest nie tak?
Jak zobaczysz ze napiecie jest ok to dioda sie nie przejmuj