Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

element 20/21 jest na głowicy rozumiem ale jak on ma sie do działania tego układu? Czy można by go pominąć i co by wtedy było? 19 rozumiem jakiś zawór przy przepustnicy ale jak on wygląda w realu?I jakie powinno być prawidłowe położenie tej klapki przy numerze 2? To kilka pytań. Mam andzieje ze zaduzo niepomieszałem.nie łatwo coś doradzić... problemów z obrotami na rozgrzanym silniku może być kilka.Cosar 33GT pisze:Zimny ciezko pali ale jak odpali to chodzi dobrze zanim sie nienanagrzeje. Czego to wina?
To może być wina przepływomierza, możliwe że łapie ci lewe powietrze i klapka nie reaguje (podnosi się) proporcjonalnie do ilości zasysanego powietrza. Wtedy zaczyna mu brakować paliwa aż do momentu kiedy klapka znajdzie się we właściwym położeniu. Może masz ją za bardzo skierowaną w dół?? Ona z tego co pamiętam powinna być o jakieś 2mm wygięta ku dołowi.Cosar 33GT pisze:Jak sie nagrzeje to niema wolnych obrotów... jak sie wdepenie w gaz zeby niezgasł to sie dusi i potem juz wchodzi na obroty.
nie wiem w PL-ce tego nie ma...Cosar 33GT pisze:Ma ktoś schemat tego na głowicy? Jak to wogóle działa (lubie wiedziec co jak działa)

wygląda na ok..Cosar 33GT pisze:na drugim pzrepływomierzu mam tak:
własnie kurcze nie wiem bo ja tego nie miałemCosar 33GT pisze:Głowie sie czy to niejest ten regulator ciśnienia na głowicy i czy jakbym go pominoł na chwilke czy by było dobrze.
można tylko nie jest to łatwe.... ja miałem problemy z obrotami w PL-ce i tę blaszkę podgiąłem do góry...ale będzie musiał wyjąć tę górną część obudowy filtra powietrza razem z przepływomierzem.Cosar 33GT pisze:A ta blaszka co trzyma ta klapke zeby nieopadła na dół to można ją troszke do góry podnieść jakoś?

Eeee nie trybie o co chodzi cos linki zle powklejalesCosar 33GT pisze: A ten przewód wyjściowy z tego regulatora ciśnienia (2) (to wyjście co jest w strone skrzyni) to gdzie jest połączone przwodem?
[img]http://img142.imageshack.us/my.php?imag ... 301dx6.jpg][/img][img]http://img142.imageshack.us/img142/8172 ... dx6.th.jpg][/img]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 184 gości