Wyciszenie II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Konserwacja podwozia też powinna mieć wpływ na wyciszenie.
Możesz jeszcze eksperymentować z oponami. Ja miałem 5 kompletów różnych opon i każde wydają różne dzwięki przy różnych prędkościach.
Parę wątków wcześniej pisałem o szumach w golfie.
Będzie cieplej to powalcze z drzwiami - uszczelki, bo widzę, że sporo osób na łamach forum podaje to jako główną przyczynę powstawania szumu. Interesuje mnie jeszcze sprawa lusterek na ile one wpływają na hałas.
Możesz jeszcze eksperymentować z oponami. Ja miałem 5 kompletów różnych opon i każde wydają różne dzwięki przy różnych prędkościach.
Parę wątków wcześniej pisałem o szumach w golfie.
Będzie cieplej to powalcze z drzwiami - uszczelki, bo widzę, że sporo osób na łamach forum podaje to jako główną przyczynę powstawania szumu. Interesuje mnie jeszcze sprawa lusterek na ile one wpływają na hałas.
http://rowers.pl
W trudne miejsca gdzie matą nie podejdziesz to napewno podejdziesz pędzlem i masą wyciszającą .... proste w nakładaniu i super efekt. przyjaciel zrobił tak latem całą podłoge i nadkola i teraz żadnych kamyków udeżających o nadkola i podłogę nie słychać ...super sprawa.. polecam
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
co do tego to można się jakoś dogadać też bym reflektował na .... te 600mb proszę o kontakt hyper74@wp.pltoldi pisze:a moznaby jakos ja od ciebie dostac??Egon PŃ pisze:No to jest ETKA.
VW/AUDI
Troche potrafi
zajmuje 600 MB więc mailem nie prześle :]
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
smiechem-zartem, ale...
wczoraj mialem okazje przewozic 2 poduszki w bagazniku, nie mam polki, zawieszenie twarde jak skala + wydech remus-a i... ledwo slyszalem jakiekolwiek odglosy z bagaznika, fakt faktem istnieje taka pianka wyciszajaca, tapicerzy posiadaja owa rzecz, mam wlasnie zamiar ja montowac, opisze dokladniej jak zastosuje to i owo, pozdrawiam!