Problem z akumulatorem??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Wiec jezeli kontrolka ci sie pali caly czas a akumulator nie rozladowywuje zie przez noc to twoj alternator nir laduje.avisek pisze:nie przez noc akumulator sie nie rozładowywuje. Kontrolka od ładowania sie pali.
Sprawdz niebieski przewod czy sie trzyma przy alternatorze, odkrec regulator ze szczotkami i sprawdz jakie dlugie masz szczotki, tak jak napisal kolega powyzej powinny miec min 5mm. Jakby co alternator z regulatorem mozna kupic za 100zl, ja ostatnio tyle placilem za alternator od pasata.
Sprawdz tez gruby przewod od alternatora czy jest polaczony z plusem od akumulatora.
Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 16:41 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.
szczotki mam całe
Znaczy mówisz żebym wymienił na inny alternator??A kabel przy
alternatorze tez cały.
Znaczy mówisz żebym wymienił na inny alternator??A kabel przy
alternatorze tez cały.
Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 16:43 przez avisek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
mozesz jeszcze sprawdzic jakie jest napiecie na zapalonym silniku i przy wlaczonych swiatlach na alternatorze. Czsami tak jest te jest wieksze bo nie masyje alternator. Musialbys sprawdzic na tym grubym przewodzie na alternatorze i na jego obudowie. Watpie jednak zeby to bylo to ale mozesz sprawdzic. Jezeli pali sie caly czas kontrolka to nie ma ladowania, winny bedzie albo alternator lub regulator. Najlepiej znalezc jakis uzywany i wlozyc na probe. U mnie jak siadlo ladowanie to wymienilem caly alternator bo mailem jakis francuski (mk2) i podobno do niego jest klopot z czesciami wiec kupilem uzywke za 100 zl z regulatorem od pasata i smiga. U mnie bylo tak ze kontrolka sie palila caly czas i przygasala na wyzszych obrotach-aalbo siadla dioda lub poszlo jedno uzwojenie