Jak zamocowac podszybie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » ndz wrz 16, 2007 15:23

Dzięki greg, to już po takim obszernym instruktażu decyduję się na samodzielną wymianę tego podszybia.
Przy okazji wyczyszczę sobie syf jaki dostał się przez te szczeliny. Musiały wpaść mi tam jakieś nasiona z drzew bo zauważyłem że nawet coś mi tam kiełkuje ;)
Dziękuje wszystkim za pomoc!

greg

Post autor: greg » ndz wrz 16, 2007 15:46

kiss, jeszcze jedno - skoro i tak już rozbierasz to może przy okazji sobie wyczyścisz i przesmarujesz mechanizm wycieraczek?

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » ndz wrz 16, 2007 15:51

Dobra rada. Co prawda nie szwankują mi, ale wezmę to pod uwagę

Awatar użytkownika
WiRaGe
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: WiRaGe » ndz wrz 16, 2007 15:52

greg pisze:może przy okazji sobie wyczyścisz i przesmarujesz mechanizm wycieraczek?
popieram bedziesz miał spokój bo jeśli jeszcze tego nie robiłeś to po zimie prawdopodobnie bedzie Cie to czekało

[img]http://img503.imageshack.us/img503/8563/img1681ew7.jpg[/img][img]http://img503.imageshack.us/img503/6577/img1679ik0mn9.jpg[/img]

UcHO
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: UcHO » ndz wrz 16, 2007 16:48

to czemu nikt mi wczesniej nie powiedzial ze trzeba to delikatnie zwilzyc alby latwiej wchodzilo :foch: :foch: mialbym jeszcze oryginalna szybe i pareset zloty w kieszeni, no nic trudno, za niewiedze sie placi :jezor:

Awatar użytkownika
beetle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: beetle » ndz wrz 16, 2007 19:04

nie straszcie!
zdejmowalem te oslone u siebie ze dwa miesiace temu i nie bylo trudnosci.
wiecej nameczylem sie zeby zdjac wycieraczki. :/
oczywiscie przy zakladaniu zadnych mlotkow, zadnego silowania sie!
czysty rowek i troche mydla czy szamponu :P
zaczac od srodka aby nie bylo naprezen.
jak nie idzie to zaczac od poczatku- skrobnac rowek i krawedz oslony, nasmarowac i wciskac.

Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
Obrazek

todzio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: todzio » ndz wrz 16, 2007 21:43

Jeśli dobrze pamietam to greg kiedys umiescił schemat demontażu (krok po kroku) mechanizmu wycieraczek przednich a co za tym idzie zobrazował jak zdemontowac podszybie. Robiłem to w/g wspomnianego opisu i jako laik nie miałem z tym problemu więc jeśli dysponujesz czasem śmiało rób sam. W/g mnie nie wymaga to wiekszych umiejetności tak więc powodzenia i do roboty...:)

Awatar użytkownika
niebieski91
SHARIKOWIEC
Kontakt:

Post autor: niebieski91 » pn wrz 17, 2007 10:05

ja ubiegłej zimy kiedy walczłem z przeciekami zdejmowalem to kilka albo kilkanascie razy - fakt cierpliwośc potrzebna - bo piersza niewiedza i połamalem kawałem końcówki. Ale zdejmowanie i zakladanie nie bylo większym problemem. Fakt przed zakładaniem dobrze jest lekko posmarować czym aby poslig zwiększyć.
beetle pisze:wiecej nameczylem sie zeby zdjac wycieraczki. :/
dokladnie tak jak piszesz kolego - ja też sie tym bardziej zmęczyłem. Poza tym ja nawet nie odkręcałem oslony filtra kabinowego - zdejmowalem w calości tak jak jest. Lekko trzeba pokombinowac bota część platiku co filtr przykrywa jest malo poręczna - ale jak piszecie cierpliwość - bez nerw - z uzyciem głowy a nie bicepsa i wchodzi jak talala - przynajmniej u mnie tak było

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”