Zgasł w trakcie jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bananicho
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Bananicho » pn lip 23, 2007 20:10

Ja z doświadczenia przeżyjem takie coś chociaż mam MK2 JP ( V biegowa skrzynia ) . Kiedyś na 3-ce dociąglem go do 100 km/h i silnik mi zgasł. Zatrzymalem sie i próbowałem go palić i nic. Odczekałem ok. 10 min i odpalił bez problemu. Moze coś elektryka szwankuje i coś sie stało tak jak bym wyjął kluczyki ze stacyjki. Nie kumam. Sytuacja już nigdy sie nie zdażyła. Pozdrawiam. :P

MK2 JP lubi OR :D

Awatar użytkownika
Brejna
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brejna » pn lip 23, 2007 20:29

Spoglądałem i jest to bezpiecznik od radia,więc ten bezpiecznik nie mogł być powodem zgaśnięcia silnika.Przejechałem się za miasto i autko przestawało pracować po przekroczeniu 100 km/h.Coś mnie tkneło i zdiełem kopułke zapłonu,styki były tak jakby pospawane. Wyczyściłem ja i golfik rozkręca się elegancko. Czy ta kopułka mogła być tego powodem?

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » pn lip 23, 2007 20:31

Brejna pisze:Wyczyściłem ja i golfik rozkręca się elegancko. Czy ta kopułka mogła być tego powodem?
bardzo prfawdoppodobne, widac przy tej przedkosci nie aparat zapolonowy nie przekazywal iskry na cylindry. Wymien wszystko, styki, palec i kopulke. Groszowa sprawa.

Awatar użytkownika
Brejna
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Brejna » pn lip 23, 2007 21:14

Mis pisze:bardzo prfawdoppodobne, widac przy tej przedkosci nie aparat zapolonowy nie przekazywal iskry na cylindry. Wymien wszystko, styki, palec i kopulke. Groszowa sprawa.
Myślę że to jest to czego szukaliśmy.Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc i zainteresowanie moim problemem.
Pozdrawiam!!!
Brejna

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”