szyki pisze:hehe, ja tak długo szukałem czegoś dobrego, że dozbierałem do ceny oryginalnych tłumiczków.
szyki pisze:szlag mnie trafił, jak dwóch majstrów słysząc mojego głośnego gufera stwierdziło, że golfy tak chodzą i nic się nie da z tym zrobić. (...) jak już ktoś coś przy swoim robi, to najczęściej jest obniżenie i głośniejszy wydech.
Dokładnie... u mnie na szczęście póki co zawias jest seria, a tłumik końcowy chyba nieoryginalny ale napewno zbliżony. Ale faktycznie pomysłowość naszych rodzimych golfiarzy w kwestii "usportowiania" wydechów nie zna granic...
szyki pisze:no to poszedłem do ASO i kupiłem i powiem Ci, że to była właściwa decyzja.
szyki, a czy mógłbyś, choćby w przybliżeniu podać ile taka przyjemność cię wyniosła? I czy z ASO dostałeś to jako BOSAL, VAG czy inne gady?
mkowalm pisze:Na tłumiku Ernsta była naklejka to nic już bym nie odczytał, a środkowy był Walkera przeznaczony do MK2 1.3
Dzięki za info, teraz (jak już tylko wybiorę firmę i dozbieram
) zostaje mi dylemat, czy dać środkowy od 1.3 i końcowy od GTI, czy może zwiększyć średnicę wcześniej i oba tłumiki dać od GTI. Ale muszę się więcej dowiedzieć nt. parametrów tych tłumików środkowych, np. pojemności i wygłuszenia oraz wpływu na charakterystykę silnika, bo one już chyba nieco mogą zmienić...