W sumie nie jest to nic skomplikowanego, ale i tak musisz pierw i potem zmierzyć ciśnienie oleju.
I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa - jaki masz filtr oleju? Bo jeśli Filtron i świerzy olej to zacznij od wymiany filtra !!! I napisz jeszcze ile masz już przejechane na oleju, może czas go już wymienić. Polecam filtr Knecht lub Mann. I nie lekceważ filtra bo naprawdę potrafi przysporzyć takich kłopotów.
Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podłącze się do tematu u mnie kontrolka przy odpaleniu potrafi mignąć tzn jak go kręce zaczyna gasnąć gaśnie jak zapali i mrugnie nic nie piszczy. Wcześniej sie to raczej nie zdarzałao a miałem filtr polski jakiś długi teraz mam filtr "4max" krutki z "dupką" na klucz ale dedykowany do Golfa 1,4 ze wspomaganiem układu kierowniczego (niewiem co wspomaganie ma do filtra ale tak pisało w katalou) Pytanie czy lepiej wymienic ten filtr ???? miałem terz walniety czujnik ciśnienia oleju ale juz wymienilem i dalej mrugnie gdy zapale a najważniejsze (moze) taka sytuacja pojawia się tylko rano i to nie zawsze)