Regulacja kąta ŻYRO w nawigacji MCD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja kąta ŻYRO w nawigacji MCD
Witam, podłączyłem ostatnio nawigację do mojego golfika. Nawigacja to MCD. Podłączone mam wszystko: zasilanie, głośniki oraz sygnał GALA niezbędny do pozycjonowania samochodu. ALE: jest z boku tej nawigacji regulacja na której ustawia się kąt pochylenia czoła tejże w stosunku do pionu (poziomu?). Służy to do dokładnego ustawienia żyra w nawi. Czy jest ktoś w stanie zerknąć na swoją nawi jakie ma ustawienie (w mk4 oczywiście)? Co prawda mogę poeksperymentować, ale jeśli to dla kogoś nie kłopot (trzeba mieć wyjmaki) to proszę bardzo o to... W tej chwili navi pokazuje mi bzdety jeśli chodzi o północ i w związku z tym nie potrafi określić chwilowego położenia z mapy (ulica, miejscowość).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
JUŻ DZIAŁA!!!
Wszystko było ok, tylko musiała sobie postać w garażu, załapała kierunek PÓŁNOC i śmiga jak należy. Wynika z tego, że nie należy się niecierpliwić i troszkę poczekać... Samej regulacji żyrokompasu nie dotykałem. Jedynie podpiąłem wszystko jak należy, a w czasie trasy skalibrowałem wielkość opon.
A są jakieś mapy lepsze od DX co by do niej pasowały? Nie sądzę ale może ktoś coś wie. Pokrycie Polski (22%) jest żenujące...
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Mar 18, 2007 16:08 ]
Sama nawi działa ładnie, lae jakość dzwięku się nie umywa do Bety czy Gammy... Chyba kupię MFD...
Wszystko było ok, tylko musiała sobie postać w garażu, załapała kierunek PÓŁNOC i śmiga jak należy. Wynika z tego, że nie należy się niecierpliwić i troszkę poczekać... Samej regulacji żyrokompasu nie dotykałem. Jedynie podpiąłem wszystko jak należy, a w czasie trasy skalibrowałem wielkość opon.
A są jakieś mapy lepsze od DX co by do niej pasowały? Nie sądzę ale może ktoś coś wie. Pokrycie Polski (22%) jest żenujące...
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Mar 18, 2007 16:08 ]
Sama nawi działa ładnie, lae jakość dzwięku się nie umywa do Bety czy Gammy... Chyba kupię MFD...
Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763