cieknący płyn z chłodnicy!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cieknący płyn z chłodnicy!!!!
witam
cieknie mi płyn z chłodnicy na dole dokładnie w lini pod czujnikiem wentylatora
mam pytanie czy dużo jest zachodu żeby ją wymienić?
bo nie zamierzam bawić się uszczelniaczami i lutami
mam nadzieje że nie musze ściągać zderzaka
wyciek nie jest duży ale mnie to wkurza i wole jak wszystko gra
może to tylko kwestia czasu i wyciek może sie zwiększyć
a żeby było ciekawie to podczas jazdy pęd powietrza rozrzuca mi płyn po silniku
cieknie mi płyn z chłodnicy na dole dokładnie w lini pod czujnikiem wentylatora
mam pytanie czy dużo jest zachodu żeby ją wymienić?
bo nie zamierzam bawić się uszczelniaczami i lutami
mam nadzieje że nie musze ściągać zderzaka
wyciek nie jest duży ale mnie to wkurza i wole jak wszystko gra
może to tylko kwestia czasu i wyciek może sie zwiększyć
a żeby było ciekawie to podczas jazdy pęd powietrza rozrzuca mi płyn po silniku
No to nietstey Cie zmartwieSzosownik pisze:mam nadzieje że nie musze ściągać zderzaka
Trzeba sciagnac grill , pozniej zderzak (po trzy sruby od gory, 5 od dolu - w tym dwie pod kratkami, po dwa zatrzaski na strone od nadkola), lampe od strony kierowcy, nastepnie belke czolowa (po trzy na strone - dwie male i jedna duza), i juz jestes przy chlodnicy
Generlanie zabawa, prosta, latwa i przejmna - dosyc szybko idzie. Mnie przezucenie frontow wraz z chlodnicami kompletnych miedzy dwoma autami zajelo z 30 minut..
Wiec ty na pierwszy raz wyrobisz sie w godzince - i to z dwoma piwami
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

hej!
Jest jakaś fotoporada jak wyciągnąć chłodnicę, ktoś zrobił jak naprawial chłodnicę (biały MK3 o ile dobrze pamiętam). Niestety, chyba nie ma tego na naszych poradach (w swoim poscie zamieścił link do tej strony, to było kilka miechów temu). Gostek który ją robił, zdejmował zderzak i pas przedni... Jeśli masz klimę to dodatkowo mnóstwo rzeźby i problemów. Niestety szukajka nie działa
Tyle tylko mogę pomóc
Pozdrawiam.
Jest jakaś fotoporada jak wyciągnąć chłodnicę, ktoś zrobił jak naprawial chłodnicę (biały MK3 o ile dobrze pamiętam). Niestety, chyba nie ma tego na naszych poradach (w swoim poscie zamieścił link do tej strony, to było kilka miechów temu). Gostek który ją robił, zdejmował zderzak i pas przedni... Jeśli masz klimę to dodatkowo mnóstwo rzeźby i problemów. Niestety szukajka nie działa
Tyle tylko mogę pomóc
Pozdrawiam.
no to fajnieSToRM pisze:No to nietstey Cie zmartwieSzosownik pisze:mam nadzieje że nie musze ściągać zderzaka
Trzeba sciagnac grill , pozniej zderzak (po trzy sruby od gory, 5 od dolu - w tym dwie pod kratkami, po dwa zatrzaski na strone od nadkola), lampe od strony kierowcy, nastepnie belke czolowa (po trzy na strone - dwie male i jedna duza), i juz jestes przy chlodnicy![]()
Generlanie zabawa, prosta, latwa i przejmna - dosyc szybko idzie. Mnie przezucenie frontow wraz z chlodnicami kompletnych miedzy dwoma autami zajelo z 30 minut..
Wiec ty na pierwszy raz wyrobisz sie w godzince - i to z dwoma piwami
czyli dla kogoś takiego jak ja który tego nie robił bynajmniej w golfie to cały dzień roboty
myślałem że obędzie sie bez zdejmowania zderzaka bo to najbardziej mnie przeraża bo kanału nie mam
[ Dodano: 10 Mar 2007 18:44 ]
Grzesiekk1982 pisze:hej!
Tyle tylko mogę pomóc
Pozdrawiam.
klimy nie mam
dobrze by było znaleść taką porade
no nic zajże na inne fora może coś tam będzie
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Szosownik 
No ja cie krece udało się
Nie myślałem, ale dałem rade 
http://www.porada.bighost.pl/
Tu wszystko jest, więcej: no comment!!
Pozdrawiam
No ja cie krece udało się
http://www.porada.bighost.pl/
Pozdrawiam
no nie no superrrrrrrrrrrrrrrrGrzesiekk1982 pisze:Szosownik
No ja cie krece udało sięNie myślałem, ale dałem rade
http://www.porada.bighost.pl/![]()
Pozdrawiam
człowieku uratowałeś mi życie
dzięki
punkty dla was
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Witam.
Fajno, że się udało
ale zasługa nie moja, lecz kolegi, który tą poradę zrobił. Jest naprawdę świetna. Może by ją dać na główną? Zapytam Ygd, może sie zgodzi.
Pztrząc na te zdjęcia, mogę stwierdzić, że dokładnie te same elementy+ reflektor, trzeba wyjąć w Fordzie Focus'ie aby wymienić żarówkę świateł mijania
Powodzonka w montażu i pozdrawiam
Fajno, że się udało
Szosownik pisze:lampy nie trzeba wyjmować bo nie przeszkadza
Powodzonka w montażu i pozdrawiam
a i jeszcze jedno
warto pamiętać o tym żeby nie dodawać żadnych uszczelniaczy chłodnicy bo cena nowej jest naprawde śmieszna 150zł(taniej też widziałem)
a po takich uszczelniaczach robią sie problemy z ogrzewaniem
nie raz już na forum zetknełem się z takimi głupimi radami tych co nie mają pojęcia o tym co piszą innym
czyli wygląda to tak:
cieknąca chłodnica+uszczelniacz=zamulona chłodnica+słabe ogrzewanie(zamulona nagrzewnica)=głupota głupota głupota
warto pamiętać o tym żeby nie dodawać żadnych uszczelniaczy chłodnicy bo cena nowej jest naprawde śmieszna 150zł(taniej też widziałem)
nie raz już na forum zetknełem się z takimi głupimi radami tych co nie mają pojęcia o tym co piszą innym
czyli wygląda to tak:
cieknąca chłodnica+uszczelniacz=zamulona chłodnica+słabe ogrzewanie(zamulona nagrzewnica)=głupota głupota głupota

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

hehe ten scenariusz to najlepszy wypadekSzosownik pisze:czyli wygląda to tak:
Pozdrawiam.
dopiero skończyłem
nowa chłodnica założona
nie mogłem tylko zlikwidować wycieku spod czujnika wentylatora ale odpowiednia podkładka załatwiła sprawę
powiem ci że bardzo dobrze to ujełeś
ja bym też powiesił za jaja tych skur...........co produkują takie kupa
mam nadzieje że już nigdy nie przeczytam na naszym forum porady o uszczelniaczach chłodnicy
bo to są debilne porady
nowa chłodnica założona
nie mogłem tylko zlikwidować wycieku spod czujnika wentylatora ale odpowiednia podkładka załatwiła sprawę
mam nadzieje że już nigdy nie przeczytam na naszym forum porady o uszczelniaczach chłodnicy
bo to są debilne porady