Witam wszystkich
Mam problem z kontrolka oleju od kiedy wymienilem olej z shella 10w40 na mobil super s 10w40 od czasu do czasu przy odpaleniu auta na chwile zapala mi sie kontrolka od oleju i zaraz gasnie niewiem w czym moze byc problem bo autko smiga dobrze oleju nie bierze sprawdzam co jakis czas, tak wiec prosil bym o jakas pomoc z gory dziekuje.
Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tym bardziej w VW są dwa czujniki oleju wtym jeden w głowicy dopuki cisnienie oleju tam nie dotrze może kontrolka mignąć, owszem zgadzam się ze fltron ma wiekrze zdolnosci filtrowania i czasami tak sie zdarza, że mignie,ale z tego co wiem to Filtron robi tez filtry dla mana i Boscha, a wsród manów i Boschów jest duzo podrubek z Chin wiec i tak wolę Filtrona. A ile razy kontrolka Ci miga????
kontrolka zaraz po odpaleniu silnika zapala sie na sekunde i gasnie nie zawsze ten objaw wystepuje powiedzial bym ze na 4 odpalenia raz sie tak dzieje moze czasami nawet zadziej jak juz zgasnie niepojawia sie podczas jazdy a filtr mam z sedziszowa mechanik mowil ze bardzo dobry niewiedzialem jeszcze wtedy ze najlepsze sa mana