Golf II 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
Golf II 1.8 RP
Witam jakis miesiąc temu wymianiałem w moim golfiku II 1.8 RP sprzegło kupiłem sachsa i było wszystko ok ale dwa tygodnie pózniej padła mi skrzynia biegów dzis zmieniałem skrzynie biegów i jest wszystko ok ale jest małe ale... tzn jak stoje na postoju i wciskam sprzeło idzie normalnie ale jak puszczam to w połowie mniejwiecej słychac takie brzedk ale cich i czuc to w pedeale może sie cos musi ułożyc po zmianie skrzyni tzn tarcza albo cos?? prosze o porade narazie pojezdze i bede widziec pozdrawiam Piotrek
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 20:51 ]
może jak wkładałem skrzynie to cos pokrzywiłem ale raczej nie bo na sprzegle jest koło zamachowe jedynie widac wielkoklin i troche tarczy może sie to musi ułożyc?? albo ten talerzyk docisku daje takie odgłosy prosze o pomoc bo niechce na daremno skrzyni drugi raz zrzucac
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 20:55 ]
jeszcze to co zauwazyłe to ta skrzynia co teraz włożyłem miała ciut dłuzszy ten precik co ten talerzyk naciska jak sie sprzegło wciska a w tej starej był ciut krótszy tzn tak zjechany
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 20:51 ]
może jak wkładałem skrzynie to cos pokrzywiłem ale raczej nie bo na sprzegle jest koło zamachowe jedynie widac wielkoklin i troche tarczy może sie to musi ułożyc?? albo ten talerzyk docisku daje takie odgłosy prosze o pomoc bo niechce na daremno skrzyni drugi raz zrzucac
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 20:55 ]
jeszcze to co zauwazyłe to ta skrzynia co teraz włożyłem miała ciut dłuzszy ten precik co ten talerzyk naciska jak sie sprzegło wciska a w tej starej był ciut krótszy tzn tak zjechany
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
ale ja sprzegła wogóle nie ruszałem auto już jezdziło na nim miesiac i było wszystko ok tylko skrzynia mi padła i wczoraj ja wymieniałem i jak złożyłem autko i na postoju nacisłem sprzegło i pusciłem to przy puszczaniu słychac takie brzdęk ale cicho
[ Dodano: Pią Mar 16, 2007 14:21 ]
Zrobie troche kilosów może sie cos musi ułożyc cos sie może przesunęlo jak wkładałem skrzynie a sprzegło jest nowe niecały miesiac a na starej skrzyni nic sie nie robiło tyle ze satra skrzynia miała wyrobiony na koncu ten wałek wyciskowy i nie dociskało do konca a teraz dociska do konca i może dlatego taki dzwięk sprzegło wzmocione sachs prosze o porade z góry dziękuje
[ Dodano: Pią Mar 16, 2007 16:37 ]
[ Dodano: Sob Mar 17, 2007 16:57 ]
temat zamykam dzis zdjołem skrzynie i rozebvrasłem sprzęgło okazało sie ze wyskoczyła spręzyna trzymająca talerzyk dociskowy niewiem jakim cudem ale może przy wyciąganiu i ruszani skrzynią pozdrawiam i dziękuje za pomoc
[ Dodano: Pią Mar 16, 2007 14:21 ]
Zrobie troche kilosów może sie cos musi ułożyc cos sie może przesunęlo jak wkładałem skrzynie a sprzegło jest nowe niecały miesiac a na starej skrzyni nic sie nie robiło tyle ze satra skrzynia miała wyrobiony na koncu ten wałek wyciskowy i nie dociskało do konca a teraz dociska do konca i może dlatego taki dzwięk sprzegło wzmocione sachs prosze o porade z góry dziękuje
[ Dodano: Pią Mar 16, 2007 16:37 ]
[ Dodano: Sob Mar 17, 2007 16:57 ]
temat zamykam dzis zdjołem skrzynie i rozebvrasłem sprzęgło okazało sie ze wyskoczyła spręzyna trzymająca talerzyk dociskowy niewiem jakim cudem ale może przy wyciąganiu i ruszani skrzynią pozdrawiam i dziękuje za pomoc