oswietlenie bagażnika w variancie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
oswietlenie bagażnika w variancie
czy ktoś by mugł mnie oswiecići powiedzieć gdzie jest włącznik światła bagażnika w variancie MK$. Tzn chodzi o światelkowłączane po otoworzeniu klapy bagaznika. Czy jest on w drzwiach w samym zamknieciu , czy może w dolnej listwie karoserii. Ja się do tego zabrać żeby sprawdzić xczy on działa - żarówka jest oki. I nie wiem czy nie dochodzi prąd bo mam przerwane kabelki czy tez wyłącznik padł.
-Wdzięczny będę za wszelkie rady
-Wdzięczny będę za wszelkie rady
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
to się naprawia czy całe wymienia - zamek znaczy się (mam centrala)mikrostyk w zamku w klapie
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2007 21:04 przez niebieski91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
Z reguły to pada ten mikrostyk znajdujący się w zamku – brud, wilgoć. Możesz próbować to jakoś przeczyścić, nasmarować (wd40), ale przeważnie kończy się to i tak wymianą zamka ponieważ jest to część z nim zintegrowana. Oczywiście w pierwszej kolejności sprawdź przewody czy dochodzi napięcie. Jeśli tak to w tedy będzie to ten mikrostyk.
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
dzieki bedę sprawdzał wszystkie warianty - chcę się najpierw dobrać do zamka i sprawdzić czy z tamtąd wychodzi prąd. Jeżeli tak to będę mial przerwane jakieś kabelkiQto pisze:przerabialem u siebie temat zamka
[ Dodano: 22 Mar 2007 14:31 ]
jakaś dziwna sprawa chyba z tym oświetleniem.
Doszedłem do tego ze przy samej lampce brak mi masy - prąd dochodzil. No więc pociagnąłem do samej lampki mase z karoserii. No i lampka zaczęła świecić.
Haha ale jakie bylo moje zdziwienie kiedy po zamknieciu bagfaznika a nawet przekręceniu stacyjki lampka nie zgasła!!!!
Czy masa też jest jakoś zintegrowana z tym wyłąvcznikiem w zamku czy moze ni9e wiem co. Do lampki dochodza dwa kable prąd i masa to do cholery jaki ma wplyw na świecenie podłączenie masy na stałe od karoserii - czy ktoś ma na to jakiś pomyśl