Kiedy silnik jest zimny to linka chodzi idealnie, w momencie nagrzewania i nagrzania auto wchodzi na maxymalnych obrotach ,jakby sie wdepnelo pedal w podloge,(kosiarka)
Linka jest nowa, luzowanie tez nic nie daje , wtryski wszystko obok co moglo by blokowac wyczyszczone.
Pomozcie bo tak sie nie da jezdzic!!!!
Zarah, na moj gust to ktoś źle ułożył nową linkę, tzn musi być jakieś załamanie, które ją blokuje. Zobacz też czy z regulatorem wolnych obrotów wszystko OK, bo to on może podkręcać obroty na ciepłym.
Ja by na twoim miejscu wcale nie szukal przyczyny w lince. Czujniki temp., komputer, ogolnie zasilanie paliwem. A skad ten pomysl ze to linka, sa jakies dodatkowe oznaki?
Jeśli to linka się zacina to ręczne odbicie jej przy przepustnicy powinno naprawiać problem. Ale jestem podobnego zdania co InspBober, to raczej nie jest wina linki.
Dlaczego linka??? myslalam ze to linka bo dopiero ja zmienilam, obstawiam silniczek krokowy ale nie jestem pewna do konca , droga sprawa dlatego szukam innych mozliwosci .
resetowalam komputer ale nic nie dalo, czujnik temperatury tez odlaczalam i sprawdzalam reakcj eale nic obroty nie spadly, teraz mam nawiew zimny w samochodzie i sie linka nie zacina, co to moze byc
o tych wysokich obrotoach chyba juz bylo pisane, dokladnie takie same objawy ze jak sie zagrzeje to wskakuje na wysokie. Z szukajki skorzystalas? ja jeszcze cos u siebie sprawdze w papierach to moze znajde i napisze