14 litrów na 100 ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
14 litrów na 100 ?
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa II 1.6 GL (benzyna wersja 75 km) na monowtrysku. Nie było by problemu gdyby nie to że potrafi spalić ok. 13-14 litrów na 100 km, dodam odrazu że silnik to żyleta i pali od strzału. Wszystko wporządeczku z nim, tylko wydaje mi się że trzyma cały czas wysokie obroty (zamiast obrotomierza mam wielgachny zegarek ) i lub cały czas jeżdże na ssaniu (za 40 złotych zrobie nie raz 70-80 km).
I tutaj pytanie, czy trzeba z tym jechać na komputer, czy moge sam to sobie zrobić ? Co radzicie, może ktoś wie albo ma ten program żebym sam mógł sobie podpiąć komputer do samochodu ? Jeżeli ktoś się na tym zna, prosił bym o kontakt przez GG, lub ewentualnie wypowiedź tutaj.
Z góry dzięki i pozdrawiam!
I tutaj pytanie, czy trzeba z tym jechać na komputer, czy moge sam to sobie zrobić ? Co radzicie, może ktoś wie albo ma ten program żebym sam mógł sobie podpiąć komputer do samochodu ? Jeżeli ktoś się na tym zna, prosił bym o kontakt przez GG, lub ewentualnie wypowiedź tutaj.
Z góry dzięki i pozdrawiam!
http://vw2.info/vwforum/kody.htm tu masz sowje podpiecie pod "komputer" przydalby sie jeszcze kod silnika z bagaznika lub oslony paska rozrzadu. Bo np, 1.6PN od 1.8 GU nie odroznisz vizualnie
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Komputer jest, wyraźnie po wyłączeniu silnika komputer jeszcze chwile pracuje (bzyczy pod maską) a po ok. 15 sekundach jest takie Cyk (po otworzeniu maski w prawym górnym rogu) i wyłącza się. Niemam gaźnika bo byłem u faceta który to ustawia, powiedział mi co to za silnik. Odłączył nawet wtyczke od komputera (co by to dawke paliwa ustalał nazwałem ją wtyczka "A") i po jej odłączeniu samochód zszedł z obrotów i nie równo pracował.
Tutaj daje linka do zdjęcia, chyba jest nawet taki sam jak mój, a jak nie taki sam to łudząco podobny.
To_mas a gdzie miało by Uciekać ?
Zapomniałem dodać jedną bardzo ważną rzecz, mam biały samochód i widać to jak na dłoni, na zderzaku zaraz przy rurze wydechowej robi się Osad czarny jak smoła, rura wygląda zresztą tak samo, jakbym conajmniej Dieslem jeździł. A kolega który jechał za mną (chyba przy 140) dostawał po masce "czymś", zdarza się nawet że raz czy dwa razy strzelał mi z rury na 5 biegu
Tutaj daje linka do zdjęcia, chyba jest nawet taki sam jak mój, a jak nie taki sam to łudząco podobny.
To_mas a gdzie miało by Uciekać ?
Zapomniałem dodać jedną bardzo ważną rzecz, mam biały samochód i widać to jak na dłoni, na zderzaku zaraz przy rurze wydechowej robi się Osad czarny jak smoła, rura wygląda zresztą tak samo, jakbym conajmniej Dieslem jeździł. A kolega który jechał za mną (chyba przy 140) dostawał po masce "czymś", zdarza się nawet że raz czy dwa razy strzelał mi z rury na 5 biegu