Maglownica. Wymiana na inną - przypasowanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba
Auto: VW Passat CC
Silnik: CCZA

Post autor: Kowal_ » śr mar 14, 2007 20:37

misiek10111 pisze:
mkowalm pisze:jest mozliwosć określenia typu wieloklina bez demontażu maglownicy?
jest, trzeba tylko odpiąć łącznik od maglownicy i spr. jaki wieloklin tam jest, u mnie było tak ze akurat udało sie z magazynu własciwą zamówic

[ Dodano: 07-03-14, 19:22 ]
mkowalm pisze:Co gorsza w sklepie też na tą chwilę nie wiedziałbym co powiedzieć
w sklepach też nie wiedzą jaki wieloklin tam jest
ok. dzwoniłem do wujka i jutro albo pojutrze pojade na kanał to sprawdzić żeby mieć na 100% pewnośc co do tego.

No jak widać nie zależy to od rocznika i raczej ciężko im by było to określić.

Ten wieloklin to chodzi o ten wystający bolec tak i te nacięcia na nim?
Obrazek

330KM/450Nm

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr mar 14, 2007 20:39

tak, dokładnie o ten właek co wychodzi z maglownicy i ma pionowe naciecia

:-k ...

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba
Auto: VW Passat CC
Silnik: CCZA

Post autor: Kowal_ » śr mar 14, 2007 20:48

misiek10111 pisze:tak, dokładnie o ten właek co wychodzi z maglownicy i ma pionowe naciecia
Dobrze. To na razie tyle. Jak już coś zrobię dalej w kierunku naprawy to napiszę oczywiście.

Przelecę temat i nagrodzę za pomoc :)

330KM/450Nm

Awatar użytkownika
robal264
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: robal264 » śr mar 14, 2007 22:37

istnieje szansa ze nie musisz tego lacznika calego wyciagac z tego wieloklinu, tylko lekko wysunac aby dostrzec jaki on jest bo np u mnie po wyjeciu tego ustrojstwa cholernie ciezko bylo trafic z powrotem tak aby ladnie sie zszedl do tego przeszkadza ta guma co to wszystko oslania. Sam demontaz to nie problem zajal mi ze szwagrem doslownie pol godz ale kurde polaczenie tego prawie godz chyba z 40min

kombinacje alpejskie zwalaszcza w nowej przekladni ktora jest dolsownie cala prysnieta lakierem :)

tu taka rada jakby co to sobie zobacz jak grubo jest tej farby na tym wieloklinie zeby nie bylo pozniej klopotow i najpierw zlap na te 4 srubki co ja trzymaja ale nie skrecaj na maksa polacz to ze soba i dopiero skrec :)

MK2 GTi By Robal
viewtopic.php?f=62&t=45067

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”