Nie odbija sprzęgło

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Nie odbija sprzęgło

Post autor: adamo122 » pn kwie 04, 2005 17:14

Witam
żadko bo żadko ale zdarza mi sie, że nie odbija mi pe_dał sprzęgła, tzn troche odbija ale nie do końca, tak jakby jeszcze kilka centymetrów brakowało, biegi przezucają sie lekko, tarcza sie nie ślizga , niby wszystko inne jest ok , czy może to być docisk ? czy może spradzić coś jeszcze? ile może kosztować wymiana tarczy z dociskiem (całego kompletu) ? chodzi mi o cene części jak i robocizny, Golf mk3 1.4
z góry dziękuje :pub:

Awatar użytkownika
sczypior22
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: sczypior22 » pn kwie 04, 2005 18:24

Hej Wlasnie ostatnio mialem podobna sytuacje Wg tego co mowisz tzn nie odbija do konca , jest to docisk - dokladnie sama tarcza dociskowa tam jest taki prencik ktory najpradopodobniej wbija sie w ta wlasnie tarcze. W koncu sie wbije i nie bedziesz mail sprzegla. KOszty samej tarczy sa niewielkie ok 15 zl zalezy gdzie Najgorzej jest z robota bo trza skrzynie wyciagac Ja znienilem od razu tarcze bo koszty w tej samej robocie Pozdrawiam

P.S nie naciagaj linki bo szybciej poleci

Golf III 1.8 GT

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamo122 » pn kwie 04, 2005 22:27

Dzięki szczypior :pub:
co prawda wcale mnie nie pocieszyłeś , ale przynajmniej wiem coś więcej
powiedz mi tylko jeszcze ile cie to kosztowało tzn cały komplet, bo tez myśle , ze jeśli juz rozkładać skrzynie to najlepiej wszytsko wymienić :-)
słyszałem , ze koszt robocizny z częściami powinien nie przkroczyć 600 zł , ja wolałbym taniej :bigok:

Awatar użytkownika
sczypior22
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: sczypior22 » pn kwie 04, 2005 23:03

Hej Za same czesci : tarcza sprzeglowa 230, dwa simeringi ok 25 zl ( tam jest taki malutki simering w tym prenciku co popycha-drogi pieron :grin: ) no i ta tarcza dociskowa ok 10 zl ( kupilem uzywana bo byla w idealnym stanie) org na pewno drozsza Reszty tzn mechanizmu nie wymienialem bo byla oki u Ciebie tez powinno byc dobrze Za robote wziol gosciu 140 A wiec razem ok 400 Powodzenia

Golf III 1.8 GT

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”