Budowa silnika 2.0 16VT
Moderator: G0 Karcio
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Witam po przerwie, duzo sie ostatnio wydarza w moim zyciu, projekt troszke zwolnil z braku czasu. Dol silnika zostal poskladany, w koncu dojechala glowica by Wojtek 2B, szpilki do glowicy, nowy wydajniejszy IC, wtryski, sprezarka, regulowane kolko rozrzadu od Apsika, szpera... Bede powoli wklejal fotki.
Ic bedzie w tym samym miejscu tylko bedzie wydajniejszy, na fotce dla porownania oryginal z rallye i jego nastepca.
Silnik zostal zlozony na zwyklych seryjnych panewkach, na fotce widac odelzone kolo zamachowe. Bede musial przypauzowac ze trzy tygodnie z robota bo bede zmienial miejsce zamieszkania i mam przy tym urwanie jajec. Cdn...
Ic bedzie w tym samym miejscu tylko bedzie wydajniejszy, na fotce dla porownania oryginal z rallye i jego nastepca.
Silnik zostal zlozony na zwyklych seryjnych panewkach, na fotce widac odelzone kolo zamachowe. Bede musial przypauzowac ze trzy tygodnie z robota bo bede zmienial miejsce zamieszkania i mam przy tym urwanie jajec. Cdn...
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
a drugie??
PS a co do pytani czy sie oplaca powiem tak bawilem sie z kilkoma samochodami po pol dnia na hamowni i takie 2 glupie przyklady w lanosie 1.6 16V ... 7KM po samym przestawieniu walkow( chyba najtansze konie jakie sa dostepne ....stozek 150pln i jak dobrze pojdzie 1-2KM da) , swift 1.3 16V turbo po zmianie walkow wychodzilo dalej podobnie (chyba plus 10KM) po pokreceniu walkami extra 25KM wartosci moze nie co do konia ale zachowuja skale tego co daja kolka
PS a co do pytani czy sie oplaca powiem tak bawilem sie z kilkoma samochodami po pol dnia na hamowni i takie 2 glupie przyklady w lanosie 1.6 16V ... 7KM po samym przestawieniu walkow( chyba najtansze konie jakie sa dostepne ....stozek 150pln i jak dobrze pojdzie 1-2KM da) , swift 1.3 16V turbo po zmianie walkow wychodzilo dalej podobnie (chyba plus 10KM) po pokreceniu walkami extra 25KM wartosci moze nie co do konia ale zachowuja skale tego co daja kolka
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Też mam regulowane kółko rozrządu ale jeszcze się tym nie bawiłem.
Projekcik silnika na 300+ KM miażdży, ale furak będzie zap-------ł
Projekcik silnika na 300+ KM miażdży, ale furak będzie zap-------ł
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2