Czy i gdzie jest filtr klimatyzacji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy i gdzie jest filtr klimatyzacji
Posiadam klimatyzacje w moim golfiku i chcialem sie dowiedziec czy jest jakis filtr klimatyzacji i gdzie sie znajduje ??
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2007 15:59 przez Hytek7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
narazie mowimy o tzw filtrze przeciw pyłkowym i jest tam gdzie mowicie pod plastikowa osłona na podszybiu
ja nie mialem takiego i sobie zamontowalem bo mialem dosć liści w zebach z wentylatora
jest porada jak go zamontowac i wymienic
http://vw2.info/vwforum/filtr.htm
ja nie mialem takiego i sobie zamontowalem bo mialem dosć liści w zebach z wentylatora
jest porada jak go zamontowac i wymienic
http://vw2.info/vwforum/filtr.htm
PEUGEOTA206 NIESTETY NIE DA SIę ZROBIC NA GERMAN STYLE :( wiec go sprzedam !!
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
nie ma.Czy nie ma jakiegos filtra weglowego lub jakiegos innego wewnatrz urzadzenia klimatyzującego.
To, o czym mówisz, to może być coś w rodzaju wewnętrznego obiegu. Zupełnie nei wiem jak to się włącza w MK2 i czy na 100% jest, ale kiedyś widziałem kllimę w starszym MK3. Tam na jednym przełączniku jest chyba NORM a na 2 MAX (przy czym max oznacza obieg zamknięty).
Podobnie białem kiedyś w amerykańskim Fordzie (normA/C i maxA/C).
I jeśli uważasz, że ssie powietrze z innego miejsca, to może włączasz obieg wewnętrzny? Zupełnie nie wiem jak to jest w MK2. Jeśli filtr nie był wymieniany ponad pół roku, to zapewne jest do wymiany.
Pozdrawiam.
Po czym to stwierdziles ?Hytek7 pisze:No dobrze ale jesli dobrze zauwazyłem to po właczeniu klimy zostaje odciety doplyw powietrza przechodzacy przez ten filtr prezciwpyłkowy.
Wg mnie nie ma w Mk2 obiegu wewnetrznego. Powietrze idzie albo przez filtr, albo wcale. Klapy sa sterowane pneumatycznie. Jesli przesuniesz suwak na "0" klapa dopwu powietrza zmyka w ogole obieg. Widac ja chyba jak wyjmiesz filtr...
1 6 D pisze:Były wersje z wewnętrznym obiegiem, w ciekawostkach jest fotka nawet takiego guzika.
"Volkswagen Golf MK2 - sterownik klimatyzacji, wersja nieoryginalna."
http://www.vwgolf.pl/index.php?id=ciekawostki
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Pozwolę sobie zalinkować to zdjęcie...1 6 D pisze:Były wersje z wewnętrznym obiegiem, w ciekawostkach jest fotka nawet takiego guzika.
Ale tu widać wyraźnie symbol obiegu, więc wątpię, że kolega by nie zauważył, że go włącza. Co innego na napisach NORM, MAX- niekoniecznie trzeba się domyślić o co w tym chodzi...
Więc dumamy dalej, a Hytek7, prosimy o więcej szczegółów co i jak się zmienia, skąd słychać itp itd.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer