[mk2 SB] obroty silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie ma żadnej, chodzi o to, ze prawidłowo wydatek można ustawić tylko na stole pobierczym , poniewaz trzeba go tak ustawić na jałowym, że ma być na pograniczu przepuszczania paliwa, ale na jałowym ma nie podnosić obrotów. Ponieważ bedzie sie wydawało ze nie podnosi a rano bedziesz miał wysokie obroty bo bedzie przepuszczał lekko paliwo a na gorąco juz nie i będą niskie. Po to się go tak ustawia na pograniczu, żeby nie było dziury w dodawaniu gazu i zeby nie szarpał przy dodawaniu gazu- ponieważ przy zmianie lekko sie gazu dodaje zeby zrównoważyć obroty.. jezeli jest ok i nie szarpie- to zostaw jak jest. Tez tak mam i różnicy przez 1 rok nie ma żadnej 

-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia 1 '99
- Silnik: AEE
- Kontakt:
a masz tak ze w pewnym momencie Ci nagle obroty podskoczą do takich jak powinny być? jeśli tak to jest to raczej normalny objaw (przynajmniej u mnie tak jest i w mk1 też tak miałem) a wynika to z tego że przekaźnik świec żarowych sie rozlacza i w tym momencie kiedy obroty podskocza slychac "tyk" z przekaznika