Czy w PL jest regulator ciśnienia i pytanie o sprawdzenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt:
Czy w PL jest regulator ciśnienia i pytanie o sprawdzenie
Powiedzcie mi do czego jest regulator ciśnienia i czy w PL 16V był seryjnie motowany? Bo w KR go mam, a w PL już brak. I czy to prawda, że jak dmuchniemy w jeden wężyk to drugim nic nie powinno leciec, ani bena ani powietrze? Bo podobno jak leci to membrana jest strzelona. Dzieki za odpowiedzi 
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt:
tu masz co nieco o K i KE - jetronic'u :
http://rapidshare.com/files/20565788/foto_007.zip.html
niestety moja wiedza "warsztatowa" w ten rejon nie sięga
...
http://rapidshare.com/files/20565788/foto_007.zip.html
niestety moja wiedza "warsztatowa" w ten rejon nie sięga
TDPower
Tak prawę mówiąc regulator ciśnienia to ma PL a nie KR
to taki walec-beczułka przy rozdzielaczu paliwa. Ale Tobie chodzi zapewne o zawór rozgrzewania zimnego silnika( ten na głowicy pod aparatem zapłonowym) występujeje tylko w KR i podwyższa ciśnienie paliwa gdy silnik jest zimny. Teoretycznie można założyć osprzet silnikia z KR do PL, ale chyba najlepiej byłoby przełożyć instalację komory silnika gdzyż w KR komputer "paliwa" jest zbędny bo nie ma czym sterować (brak możliwości elektrycznego sterowania składem mieszanki). W sumie PL to KR bez komputera "paliwa" z sondą lambda iz gorszym wałkiem ssącym w głowicy.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt:
Czysciłem ostatnio rodzielacz, ale tego nie widzałemzodiak pisze:Tak prawę mówiąc regulator ciśnienia to ma PL a nie KR
dokladnie tozodiak pisze:le Tobie chodzi zapewne o zawór rozgrzewania zimnego silnika( ten na głowicy pod aparatem zapłonowym) występujeje tylko w KR i podwyższa ciśnienie paliwa gdy silnik jest zimny.
o jaką instalacje chodzi? Wtryski. przewody, rozdzielacz?zodiak pisze:można założyć osprzet silnikia z KR do PL, ale chyba najlepiej byłoby przełożyć instalację komory silnika
Rozdzielacz,przewody i instalacja elektryczna. W KR instalacja jest prostsza (brak komapa od paliwa). Nie jestem pewien czy w PL jest moduł do stabilizacji obrotów biegu jałowego ( znajdujący się w konsoli środkowej) czy zaworem stablizacji biegu jałowego steruje już komputer paliwa (co jest wielce prawdopodobne) pozdrawiam.
Acha rozrusznik MUSI mieć dodatkowy konektor do sterowania zaworem rozruchowym paliwa ( tym "niebieskim) z boku dolotu - w PL ten konektor jest niepotrzebny w KR już tak.
Acha rozrusznik MUSI mieć dodatkowy konektor do sterowania zaworem rozruchowym paliwa ( tym "niebieskim) z boku dolotu - w PL ten konektor jest niepotrzebny w KR już tak.
Nad ranem:
Nad ranem:
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt:
zodiak, toś zamieszał
Generalnie chodzi mi o to, że mam dwa silniki jede KR drugi PL oba są kompletne(rozdzielacze, cala wiazka, komputer, pompki i reszta) PL wydaje sie być w lepszym stanie, więc jego bedę wkładałdo mojej komory
Jednak przed swapem chce wykrzesać z niego ile tylko się da, myśle o przeszczepie wałka ssącego. Jednak nie wiem czy sie z czymś nie pogryzie
Co radzisz zeby wykrzesać z tych dwóch max co się da?
Z wałkiem to dobry pomysł żeby do PL włożyć. A jak instalację do PL-ki masz kompletną to spoko. No chyba że chcesz osprzęt KR cały zamontować - wtedy zamieniasz w PL- ce wałek a cały osprzęt i okablowanie silnika dajesz z KR. Mechanicznie to KR I PL różnią się wałkiem ssącym reszta to kwestia osprzętu.
Nad ranem:
Nad ranem:
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt: