Problem ze skrzynią (biegi wchodzą ciężko).
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Ja 3 dni temu wymieniałem skrzynie i teraz nie chce mi wchodzić 1 musze bardzo mocno docisnoć do siebie i dopiero mogę wrzucić, lub 2 i dopiero 1. Coś tak jakby haczyło przy wrzucaniu 1?? Też się zastanawiam czy to nie poduszki, bo przy wymianie podnosiłem samochód za silnik i skrzynie, wiem, że tak nie powinienem teraz zaczynam żałować. Może to wina tzw. jabłek?
Witam! Miałem na drodze problem a konkretniej mechanik po moich oględzinach i kilku telefonach do niego powiedział, że nawaliła skrzynia biegów. Nie wnikając w szczegóły podobno było już uszkodzone łożysko w niej ale mam inny problem. Szykuje się wymiana całej skrzyni bo coś terkocze pod maską i to nie jest silnik. Czy lepiej ją wymieniać czy naprawiać? Nie ufam nikomu (to chyba mam wrodzone) i jak samodzielnie sprawdzić czy faktycznie wymienił, czy tylko ją naprawiał ? Mam golfa 4 1.9TDI 101KM(PD) ile kosztuje skrzynia do niego ? Pozdrawiam.