Odelzenie zamachowca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Odelzenie zamachowca
Witam!
Pisalem juz o tym ale nie dostalem konkretnych odpowiedzi (wlasciwie to zadnych :/ ) Co mi da odelzenie kola w silniku KR? czy beda jakies zauwazalne roznice? Z jakimi kosztami musze sie liczyc i kto sie podejmie? Jak znacznie spadnie Vmax? W kr jest kolo 210 z tego co sie orientuje
Dodam ze skrzynia bedzie z silnika RP jezeli to ma jakies znaczenie
Pisalem juz o tym ale nie dostalem konkretnych odpowiedzi (wlasciwie to zadnych :/ ) Co mi da odelzenie kola w silniku KR? czy beda jakies zauwazalne roznice? Z jakimi kosztami musze sie liczyc i kto sie podejmie? Jak znacznie spadnie Vmax? W kr jest kolo 210 z tego co sie orientuje
Dodam ze skrzynia bedzie z silnika RP jezeli to ma jakies znaczenie
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
-
- Forum Master
- Kontakt:
gdzieś czytałem że max ile się da Też o tym myslałem i pisałem priw do gościa który się tym zajmuje i powiedział, że gra nie warta swieczki bo w KR i tak już jest lekkie. Powodzenie jest w odchudzaniu kół z IIIgrzaneczka997 pisze:no i skad mam wiedziec ile odelzyc?
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Rondel, wywazyc to chyba bede musial :/ bo sam to troche sie boje zeby fuszery nie odwalic mimo iz mam pod reka fachowego tokarza :/ Ma ktos moze foto takiego kola?
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
byle nie za dużo... bo jeszcze Ci się kiedyś silnik w odwrotną stronę zakręci i będzie psikus a tak serio - za dużo też nie powinno się zdejmować z koła, bo potem silnik nierówno chodzi na niskich obrotach. chociaż w bolidach F1 koła zamochowego praktycznie nie ma, w ogóle cały układ korbowo tłokowy waży może trochę więcej niż kartka papieru i jakoś te silniki dają sobie radę. no ale one na biegu jałowym mają po 10 krpm, a jak taki silnik zejdzie poniżej tych obrotów, to gaśnie. ale to wszystko już nieco inny temat.wojtek_sari pisze:grzaneczka997 napisał/a:
no i skad mam wiedziec ile odelzyc?
gdzieś czytałem że max ile się da
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
a Borys albo evolution? oni chyba już nie jedno w fałwejowskich szesnastkach modzili...grzaneczka997 pisze:czyzby nikt nie odelzal nigdy kola przy seryjnym KR
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
ja robilem kiedys, minimalnie odelzone było, lekkie to koło wiec nie ma co przesadzac,m3tal pisze:a Borys albo evolution? oni chyba już nie jedno w fałwejowskich szesnastkach modzili...grzaneczka997 pisze:czyzby nikt nie odelzal nigdy kola przy seryjnym KR
jak widac delikatnie "liźniętę"
przed
po
www.vrservice.pl
no fajne te kola a praktycznie dosc mala masa sciagnieta na malej srednicy i zlikwidowany "radiator" ...w tym miejscy jest tarcza i te "nierownosci " maja na celu poprawic odprowadzanie ciepla....
jak odchudzac kolo to na mozliwie duzej srednicy , dwa kola o tej samej masie ale innym jej rozmieszczeniu moga w silniku dac inny efekt
a co do tego ile kolo odchudzac jak sie nie ma zamilowac z TDI ...pod gorke na 5 biegu od 1200rpm ... to ile sie da bezpiecznie
PS w moim abfie kolo wazy 4.2kg a silnik ma 216Nm na seryjnej glowicy i walkach
pozdrawiam
jak odchudzac kolo to na mozliwie duzej srednicy , dwa kola o tej samej masie ale innym jej rozmieszczeniu moga w silniku dac inny efekt
a co do tego ile kolo odchudzac jak sie nie ma zamilowac z TDI ...pod gorke na 5 biegu od 1200rpm ... to ile sie da bezpiecznie
PS w moim abfie kolo wazy 4.2kg a silnik ma 216Nm na seryjnej glowicy i walkach
pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mozna odelzyc tak zeby komplet wazyl:
przy N/A kolo 8 kg
przy turbo kolo 10 kg, tak z moich obserwacji wynika ze jest w miare oki czas przetaczania z wywazeniem 40 50 minut...
przy N/A kolo 8 kg
przy turbo kolo 10 kg, tak z moich obserwacji wynika ze jest w miare oki czas przetaczania z wywazeniem 40 50 minut...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.