pedał sprzegła skrzypi! co zrobic zeby przestało?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pedał sprzegła skrzypi! co zrobic zeby przestało?
pstatnio wogole nie mialem z tym problemu to sie aczelo ostatnio kiedy nadeszly cieple dni... pojawilo sie skrzypienie pedlału sprzegla wystepuje ono tylko w srodku samochodu co musze nasmarowaczeby przestało i jak tam sie dostac patrzylem to wsyztsko jest zabudowane, uzywalem wd40 ale po tym tylko chwilo przestało skrzypiec,
jak nie zdejmiesz pedału sprzęgła nie przeczyścisz ośki oapierem ściernym , i jak nie przeszlifujesz otworu w pedale oraz nie nasmarujesz to zawsze będzie wracało to zgrzytanie , ale jak będziesz miał to wszystko zdjęte to nalej jeszcze oleju do linki sprzęgła , ja smarowałem chyba z pięć razy i pomagało na pół dnia ale jak przeszlifowałem to mam spokój do dziś
[ Dodano: 10 Mar 2007 10:22 ]
ośka jest pasowna w pedale i za nic zaden smar tam nie chce wleżć
[ Dodano: 10 Mar 2007 10:22 ]
ośka jest pasowna w pedale i za nic zaden smar tam nie chce wleżć
bardzo prosto , zwalniasz linke sprzęgła koło skrzyni tylko najpierw zciśnij samoregulacje , potem wyciągnij osłone skrzynki bezpieczników , masz ją między kolumną kierownicy a skrzynką , jest troszke kombinacji bo jest na zaczepach i trzeba troszke pokombinować zeby nic nie urwać , potem wyjmujesz spręzyne co jest pod pedałem , ona jest wciśnięta , ma dwa z obu stron plastikowe wycięcia , tutaj tak samo jest troszke kombinacji , wyciągaj ją jak wciśniesz pedał ręką do samej podłogi , wtedy lepiej ją wyjąć , następnie na końcu ośki pedału sprzęgła masz zapinke , zdejmujesz ją i zsuwasz pedał z ośki , wyczepiasz linke i po robocie , następnie czyścisz smarujesz i składasz , jak sam rozbierzesz to i złozysz , gorzej jak by Ci ktoś rozebrał to potem na pewno byś nie wiedział jak poskładać
pokombinowalem dzisiaj z tym pedalem pozdejmowalem te osłony ale do konca nie chcialo mi sie wszystko rozbierac posedlem na łatwizne i posmarowalem jakos i narazie spokoj ale jak pojawi sie krzyupinie za kilka dni to zrobie wsztsko od nowa i robiore czesc po czesci
człowiek cieszy sie dwa razy jak kupi i jak sprzeda
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dzieki fazimiś fazi pisze:bardzo prosto , zwalniasz linke sprzęgła koło skrzyni tylko najpierw zciśnij samoregulacje , potem wyciągnij osłone skrzynki bezpieczników , masz ją między kolumną kierownicy a skrzynką , jest troszke kombinacji bo jest na zaczepach i trzeba troszke pokombinować zeby nic nie urwać , potem wyjmujesz spręzyne co jest pod pedałem , ona jest wciśnięta , ma dwa z obu stron plastikowe wycięcia , tutaj tak samo jest troszke kombinacji , wyciągaj ją jak wciśniesz pedał ręką do samej podłogi , wtedy lepiej ją wyjąć , następnie na końcu ośki pedału sprzęgła masz zapinke , zdejmujesz ją i zsuwasz pedał z ośki , wyczepiasz linke i po robocie , następnie czyścisz smarujesz i składasz , jak sam rozbierzesz to i złozysz , gorzej jak by Ci ktoś rozebrał to potem na pewno byś nie wiedział jak poskładać