Problem z podlaczeniem alarmu.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

edi-31
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z podlaczeniem alarmu.

Post autor: edi-31 » sob mar 10, 2007 11:22

mam takie pytanie niewiem gdzie podłączyc kabel biały z bezpieczbnikie żeby przy włączeniu alarmu światła kierunków zabłysneły prosze o odpowiedz
Ostatnio zmieniony sob mar 10, 2007 15:17 przez edi-31, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kawior
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kawior » sob mar 10, 2007 11:46

jezeli masz dwa takie kabelki ( jeden do prawych kierunków, drugi do lewych, bo tak mi sie wydaje powinno być ) to szukaj wiązki kabli, które prowadza do kierunków.
Jeden powinien być czarno-siwy, a drugi czarno-zielony.

Ja dostałem sie do tych kabelków przy progu, tam gdzie polożona jest wiazka kabli do tylnych świateł, mi tam było najwygodniej, ale nie koniecznie musi to być najlepsze miejsce zeby sie wpiąć.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob mar 10, 2007 11:59

jeśli masz jeden kabel od alarmu to muśisz podpiąć go do kabli kierunków przez diody , albo zamontować sobie dodatkowy przekaznik z dwoma parami styków co jest lepsze moim zdaniem

Awatar użytkownika
kawior
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kawior » sob mar 10, 2007 12:08

zadam swoje pytanie w tym topicu, ale mysle ze w razie czego autorowi też pomoże przy montazu w razie czego.

miś fazi, dlaczego myslisz, ze przekaźniki to lepsze rozwiązanie ???
ja wstawiałem diody, pomimo, ze miałem teoretycznie dwa kable na kierunki, ale chyba na centralce bylo zwarcie, bo jak normalnie włączałęm lewy kierunek, to błykał tylko lewy, a jak prawy to błykały i lewy i prawy, wiec zdecydowałem, ze "odizoluje" to diodami, zeby przy normalnych kierunkach nie robić zwarcia na centralce, wiec czego przekaźniki lepsze ???

aha kupiłem moze na wyrost diody prostwonicze 6 amperowe.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob mar 10, 2007 12:23

moim zdaniem dioda mimo wszystko jest bardziej poddatna na uszkodzenie , a przekażnik jak nawali to tylko nie będzie działać sygnalizacja włączenia alarmu , poza tym mozna sobie jeszcze zabezpieczyć cewke dodatkowym bezpiecznikiem

[ Dodano: 10 Mar 2007 11:25 ]
a to ze masz diody na wyrost to 6 A to zawsze lepiej od nadmiaru głowa nie boli , chyba ze browara :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”