Skrzynia V do MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia V do MK2
Mam pytanie czy Mk2 GTI wychodziły z napędem na 4 koła bo posiadam skrzynie PODOBNO od takiego modelu. Niczym ona w zasadzie nie różni się od normalnej V z MK2 Jak ktoś coś wie to prosze o odpowiedz
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Skrzynia V do MK2
GTI to tylko G60 syncro skrzyna na linki i rallye.schocker pisze:Mam pytanie czy Mk2 GTI wychodziły z napędem na 4 koła bo posiadam skrzynie PODOBNO od takiego modelu. Niczym ona w zasadzie nie różni się od normalnej V z MK2 Jak ktoś coś wie to prosze o odpowiedz
zwykłe syncro nie miało oznaczeń GTI pomimo tego ze motor był na wielopunktywym wtrysku mai 98KM oznaczenie 1P.
ale nie była to wersja GTI
www.vrservice.pl
Skrzynia V do MK2
sory ale nadal nic nie rozumiem. Czy jest jakaś różnica miedzy 5 od GTI a zwykłym Mk2. Czy wychodziły takie golfy z napędem na 4 koła czy to tylko bajka. POZDRo
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: Skrzynia V do MK2
napisałęs ze masz chyba skrzynie od GTI syncro, wiec ci odpisałem ze GTI w syncro były tylko w wersji G60, ale skrzynia biegów była tam na linki,schocker pisze:sory ale nadal nic nie rozumiem. Czy jest jakaś różnica miedzy 5 od GTI a zwykłym Mk2. Czy wychodziły takie golfy z napędem na 4 koła czy to tylko bajka. POZDRo
nie ma natomiast róznicy miedzy skrzynia biegów z GTI 8v a skrzyniami w zwykłym MKII, no moze poza róznica w srednicy flansz przegubów.
natomiast skrzynie biegów w 16V miały grubszy wałek sprzęgłowy i nie podchodzą pod zwykłe sprzęgło od 8v,
i o jakie golfy z napedem na 4 koła ci chodzi bo widze ze cos gdzies usłyszałes ale sam nie wiesz co chesz wiedziec.
konkretnie od poczatku i powoli.
www.vrservice.pl
Dobrze zauważyłeś bo nie mam pojecia o co chodzi. nabyłem tą skrzynie a koleś który mi ja sprzedał powiedział że jest ona od golfa 2 ale z napędem na cztery koła. I teraz nie wiem czy takie wychodziły jak tak to jak można sprawdzić czy jest to skrzynia od normalnej 2 czy z napędem na 4. Moge tylko dodać żę brakuje flanszy od strony sprzęgła tej co się przykęca pólośke. nie wiem czy to celowe czy może ktoś to zdemontował bo ją rozbierał. Chociaż nie widać śladów rozbiórki. Jakbyś mogł podać jak to sprawdzić to wielkie dzieki bo już mnie szlak trafia. A może wieczorem bede miał zdjęcia tej skrzyni to je podeśle
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
o i bardzo dobrze, podeslij foty na borys@biaman.pl i oznaczenie skrzyni biegów 3 literki i chyba 5-6cyferek,schocker pisze:Dobrze zauważyłeś bo nie mam pojecia o co chodzi. nabyłem tą skrzynie a koleś który mi ja sprzedał powiedział że jest ona od golfa 2 ale z napędem na cztery koła. I teraz nie wiem czy takie wychodziły jak tak to jak można sprawdzić czy jest to skrzynia od normalnej 2 czy z napędem na 4. Moge tylko dodać żę brakuje flanszy od strony sprzęgła tej co się przykęca pólośke. nie wiem czy to celowe czy może ktoś to zdemontował bo ją rozbierał. Chociaż nie widać śladów rozbiórki. Jakbyś mogł podać jak to sprawdzić to wielkie dzieki bo już mnie szlak trafia. A może wieczorem bede miał zdjęcia tej skrzyni to je podeśle
a czy jest na 4x4 czy tylko na ośkę to łatwo poznac, 4x4 powinno miec wyjscie na wał,
a skoro nie ma jednej flanszy to mechanizm mógł byc odkrecony
ile kcesz za ta skrzynke?
www.vrservice.pl
- zirael
- Nowicjusz
- Kontakt:
A jakis namiar an tego kolesia mozna dostac? Bo ja wlasnie potrzebuje tej czesci, ktora od twojej skrzyni jest odkrecona.schocker pisze:Dobrze zauważyłeś bo nie mam pojecia o co chodzi. nabyłem tą skrzynie a koleś który mi ja sprzedał powiedział .... Moge tylko dodać żę brakuje flanszy od strony sprzęgła tej co się przykęca pólośke.
Pozdrawiam
Pawel
VW Golf mk2 Country
www.zirael.paralotnie.pl
VW Golf mk2 Country
www.zirael.paralotnie.pl