Wymiana progow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana progow
Czy ktos juz wymienial progi w swoim Mk3 ? Duzo z tym roboty ? Widac ze element byl wymieniany czy wyglada jak seria ? Drogo to moze kosztowac ? Mam ostro pogiete te blachy ktore powinny trzymac bude na podnosniku i mala dziurke w jednym z progow. Zastanawiam sie nad wymiana ale nie wiem czy jest sens. Jak bym sie zdecydowal to czy te progi z Allegro sie wogole nadaja ?
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Progi kupisz na allegro za ok 50-60 złociszy. za wymianę, konserwację, malowanie zawołał 180zł, do tego będziesz potrzebował z 200ml farby (może nawet mniej- moja meksykańska czerwień kosztuje 190zł/ litr; jak inne nie wiem). Zeszlifować spaw, troszkę szpachli i nie widac ni chu chu, że coś było kombinowane- oczywiście zalezy to też od kompetencji osoby, której to zostawiasz do zrobienia-jak się nie zna- bardzo prawdopodobne, że Ci to skopie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja płaciułem ostatnio w jakiejś budzie 150 za wymianę progu z malowaniem, w tym 100 zeta robocizna. Zwróć uwag na sposób malowania żeby było jak w oryginale, lakier od góry stopniowo przechodzi na konserwację, czyli od góry sam lakier, a bliżej dołu lakier na baranku czy coś w tym stylu. Żeby obie strony były jednakowe. Nie opłaca się kupować progu na Allegro, bo blacharze mają zniżki i niech sami części załatwiają
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.