Problem z miekkim pedalem hamulca
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z miekkim pedalem hamulca
Witam mam taki problem w VW passat B3 1,9 td gdy pojechalem do mechanika i zmienilem plyn (DOT 4)haulcowy okazao sie ze nie mozna go odpowietrzyc dobrze byla to wina zaworow i cylinderko wiec wymienilem zawory i cylinderki przy okazji zaciski ( od wersci B4) po zrobieniu wszytkiego i odpowietrzeniu okazalo sie ze pedal hamulca wpadaw podloge. Mechanik pwiedzial ze to wina pompy wiec kupilem nowa pompe i zmienilem ja i nic, pozniej kupilem nowe tarcze ham, szczeki,klocki i dalej nic pedal wpada w podloge ale hamuje dobrze (wszystkie kola piszacza) i nie wiem co jest :/ Obecnie hamuje dobrze ale jak nasine pedal hamulca na odpalonym silniku i go napompuje to po chili wpada mi w podloga :/ Pomocy !!!
Ostatnio zmieniony pn mar 05, 2007 19:17 przez bieniek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrek1712
- Ma gadane
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wszystko wymienione na nowe on hamujke ok tylko pedal miekki jakby plyn uciekal (ale nie nie ucieka )albo powietrza zasysal ale nie wiem skad :/
[ Dodano: 05 Mar 2007 19:15 ]
mam wynienione plyn, szczeki, zaciski od B4, klocki, wyciagniety reduktor hamowania, tarcze, pompe i nic pedal miekki ale hamuje ok nie wiem co mam z tym zrobic juz mnie chu... strzela z tym POMOCY
[ Dodano: 05 Mar 2007 19:15 ]
mam wynienione plyn, szczeki, zaciski od B4, klocki, wyciagniety reduktor hamowania, tarcze, pompe i nic pedal miekki ale hamuje ok nie wiem co mam z tym zrobic juz mnie chu... strzela z tym POMOCY
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Problem z miekkim pedalem hamulca
czy na serio pompa jest nowa czy druga używka ? może być uszkodzonabieniek1984 pisze:wina pompy wiec kupilem nowa pompe i zmienilem ja i nic
tzn. w niej takie gumki stwardniały, jak była bez płynu ,ale podciekało by napewno gdzieś
ta pompa jest z ABSem ?
poszukaj dobrze czy nie masz przerdzewiałego przewodu z tyłuy gdzieś od korektora
siły hamowania do hamulców tylnych, lub od pompy do korektora, popatrz dobrze
może niewyciekać bo olej jest dość gęsty i przez rdzę nie przejdzie ale może zasysać powietrze
taki przypadek znam z autopsji przerdzewiały przewód od korektora do tylnego prawego koła
na razie brakuje mi pomysłów jak już wymieniles wszystko to nie wiem co poradzić ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Skoro mówisz że płynu nie ubywa to wycieku nie masz i nie ma co go szukać na siłę układ jest szczelny, pompa jest nowa wiec tez raczej odpada wszystko wymieniony i hamuje dobrze więc może jest źle odpowietrzony bo innej możliwości nie widze
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
nowa pompa nie chce mi się wierzyć że w tym nie ma problemuPAWEL89 pisze:Skoro mówisz że płynu nie ubywa to wycieku nie masz i nie ma co go szukać na siłę układ jest szczelny, pompa jest nowa wiec tez raczej odpada wszystko wymieniony i hamuje dobrze więc może jest źle odpowietrzony bo innej możliwości nie widze
może w niej gumki w środku w poszczególnych sekcjach sparciały ... jak stały bez płynu hydraulicznego
a może przewody przykręciłeś odwrotnie ?
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
RobertP, w passacie mam taki sam problem po wymianie gumek w pompie. pedal miekki i nisko lapie. Raz jak odpowietrzalem na zalaczonym silniku to bylo ok tylko teraz musze znow odpowietrzyc. Wydaje mi sie ze ciezko jest odpowietrzyc pompe hamulcowa bo jest ona najwyzej i dlugo trzeba odpowietrzac zeby cale powietrze zeszlo z pompy.
bebny, szczeki, nowe, tarcze, klocki w bdb stanie.
bebny, szczeki, nowe, tarcze, klocki w bdb stanie.