Problem z klamkami oraz centralnym zamkiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Wegiel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Problem z klamkami oraz centralnym zamkiem

Post autor: Wegiel » pn mar 05, 2007 10:14

Mam problem z otwieraniem drzwi od strony pasarzera oraz od strony kierowcy.
Problem wyglada nastepujaca od zewnatrz uta od str. pazazera musze kilkakrotnie szarpac za klamke zeby otworzyc dzwi praktycznie bardzo energicznie musze szarpnac zeby otworzyc od srodka bez problemu sie otwieraja za pierwszym razem.
Podobnie od str. kierowcy ale tam wystarcza 2/3 pociagniecia mocniejsze i sie otwieraja!
Gdzie tkwi problem?? Moze mi ktos pomoc?

Mam tez drugi problem: centralny zamek z pilota kiedy naciskam nie zawsze sie otwiera rygielek od strony pasazera reszte otwiera musze pozniej kilkakrotnie przekrecic go w zmku zeby wyskoczyl do gory.
Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2007 02:21 przez Wegiel, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43

Awatar użytkownika
axmax
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: axmax » pn mar 05, 2007 17:37

Witam u mnie jest dokładnie taki sam problem z drzwiami od pasażera. Od zewnątrz nie da się otworzyć, dopiero muszę delikatnie unieść rygielek od środka i wszytko jest ok. Wg mnie to jakieś cięgno nie przesuwa się jak powinno. U mnie stało się tak po demontarzu tapicerki. musisz zajrzeć do zamka i pobawić się z cięgnami.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wegiel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Wegiel » wt mar 06, 2007 00:52

Widze, ze ciezki temat...i nikt nie pomoze:(

Obrazek
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43

młodyrc
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: młodyrc » wt mar 06, 2007 09:30

podobnie mam w pasacie z centralnym

psuja sie zamki i centralka wyrabiaja sie takie bolce w klamkach i pupa albo urywaja najlepiej wymienic klami na nowe oryginalne no ja mam paska z 94r 300,000tys km takze troche juz ma

młody

Awatar użytkownika
Novik
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Novik » wt mar 06, 2007 09:55

Klamki w VW siadają! Znajomy miał tak w passacie, ja miałem tak w golfie 2 i w mk3 jest też ten problem :(
Jest na to rada. Nie trzeba wymieniać całej klamki, wystarczy kupić i wymienić "wiosełko".
Jest to taki mały "rygielek", zapadka (czy jak to nazwać). Koszt to jakies 6 PLN i roboty też nie jest wiele.
Trzeba zdjąć tapicerke, wyjąć klamke z drzwi i wymienić wadliwą część. Po tym zabiegu powinno nyć wszystko OK ;)

Dominik107
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Dominik107 » wt mar 06, 2007 10:02

Ja jestem na swiezo po naprawie tego. Wystarczy wyjac klamke, i trzeba lekko odgiac takie "wioselko". Jest to element zamka za ktory jest zaczepiona klamka. Niewiem jak to nazwac ale mysle ze kazdy bedzie wiedzial o co chodzi jak zdejmnie klamke. U mnie sie o wygielo troche w strone drzwi i poprostu odgiolem to w przeciwna strone i teraz jest oki. Powodzenia

Awatar użytkownika
Wegiel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Wegiel » wt mar 06, 2007 22:28

Dominik107, Faktycznie wystarczylo pdgiac i jest ok. Otwiera sie bez problemu po pierwszym pociagnieciu. Dzieki za pomoc!

Obrazek

Dominik107
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Dominik107 » śr mar 07, 2007 03:34

Mialem ten sam problem i doslownie kilka dni temu to samo robilem u siebie. Dzieki za punkcik :okej:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”