Problem z silnikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mateusz111
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z silnikiem

Post autor: mateusz111 » pn mar 05, 2007 21:13

Mam mały problem. Gdy odłącze kabel(wn) na biegu jałowym, na pierwszym garze to silnik nie reaguje.Wymieniłem kable(wn),świece, sprawdziłem iskre na świecy i jest ok. A problem pozostaje dalej. Dochodzi też delikatne tykanie z głowicy. Czy może być uszkodzony zawór? mam silnik 1.4 ABD

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » pn mar 05, 2007 23:11

Powinieneś zbadac kompresję. Jeśli okaże się zbyt niska własnie na tym cylindrze wtedy zrób próbę olejową. Dowiesz się czy to zawór. Jeśli tak to dalej wiesz co robić. Tykać może równie dobrze wtryskiwacz. Może warto sprawdzić czy nie jest uszkodzony. Jesli chodziłoby o zawór (zakładając sprawny wtryskiwacz) to pewnie po wykręceniu świeca z tego cylindra byłaby mokra a silnik czasem by załapywał. Nic o tym nie piszesz śmiem twierdzić że świeca była sucha. Jesli tak to wszystko może wskazywać że z jakiegoś powodu nie wtryskuje Ci tam mieszanki i dzieje się takie coś.

mateusz111
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mateusz111 » wt mar 06, 2007 09:03

Sprawdziłem świece, ale świeca po wykręceniu jest mokra. Więc pozostaje próba olejowa i badanie kompresi. Nie napisałem wcześniej, że silnik pracuje nie równo na biegu jałowym, na wyszych obrotach chodzi równo, ale ciągle coś tam tyka w głowicy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”