Chlapie spod korka w TDI - coś poważnego ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chlapie spod korka w TDI - coś poważnego ??
Dzisiaj odkręcałem korek wlewu oleju, silnik pracował na wolnych obrotach 1,9 TDI (1Z), i co zauważyłem - jak się przyłoży dłoń do nad wlewem oleju to po chwili cała dłoń jest skropiona oleum mimo że jest osłona nad wałkiem, autko generalnie spisuje się świetnie, nie łyka oleju, spod korka też się nie dymi, chlapanko to coś poważnego czy to raczej normalka ??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: Chlapie spod korka w TDI - coś poważnego ??
U mnie nie chlapie i nie powinien..Razal pisze:Dzisiaj odkręcałem korek wlewu oleju, silnik pracował na wolnych obrotach 1,9 TDI (1Z), i co zauważyłem - jak się przyłoży dłoń do nad wlewem oleju to po chwili cała dłoń jest skropiona oleum mimo że jest osłona nad wałkiem, autko generalnie spisuje się świetnie, nie łyka oleju, spod korka też się nie dymi, chlapanko to coś poważnego czy to raczej normalka ??
Pozdro
Gitner
Hej Panowie chlapie bo musi. Kiedyś i mnie nurtował ten problem. Ale znajomy taksówkarz kupił nówkę Skodę Superb 1.9 tdi i u niego na rozgrzanym motorze wali jak sie masz. Aż korek podrywa he he w innych tdi również tak jest, bo sprawdzałem. Tak ma być. Ponoć smarowanie klawiatury jest wspomagane ciśnieniem ze skrzyni korbowej.
W starych dieslach było inaczej.
W starych dieslach było inaczej.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kossof masz rację - potwierdzasz opinię jednego z fachowców
którego ostatnio odwiedziłem, jak oliwy nie pali i nie dymi z wlewu oleju to jest OK i nie ma czego szukać - koniec i kropka, ale jestem już teraz spokojny , rzeczywiście ponoć w starszych Dieslach było inaczej. POZDRAWIAM.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V