silnik ADZ zastąpiłem ABSm czy mogą być jakies komplikacje?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik ADZ zastąpiłem ABSm czy mogą być jakies komplikacje?
miałem silnik ADZ, jednak w wyniku awarii ) rozwaliło blok i wymienilem na silnik ABS (też 90 konny 1,8) tzn tak podejżewam, czy w wyniku takiej podmiany (sam silnik osprzęt został stary od ADZ) mogą nastąpić jakies komplikacje? tzn wieksze spalanie? mniejsza moc? czy nie ma to znaczenia?
zycie to sa chwile chwile, tak ulotne jak motyle...
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jest jeszcze co najmniej jedna róznicasilnik ADZ ma po jednej spręzynie na zawór to jest tylko ta różnica
w ADZ silniczek krokowy biegu jałowego ma 6 pinów
a w ABSie silniczek ma 4 piny
ale jeśli wymieniałeś sam silnik bez osprzętu to wszystko będzie grać i buczeć
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
no wlasnie wymienilem sam silnik, a ten silniczek krokowy? tez musze wymienic? (juz wczesniej ktos muwil ze to wina silnikcza krokowego ze mi duzo pali i ze sam sobie gazu dodaje. czyli musze wymienic silniczek krokowy, ale musze go wymienic z czyms jescze ? czy sam? nie znam sie na mechanice kompletnie, wiec prosze o rade. jak najprostsza tzn co jescze musze wymienic, moze razem z podstawka bo jak jest teraz na 4 piny to jak bedzie na 6 to nie bedzie pasowac? prosze o rade, dzieki z góry
moze i to nie wada ale czego duzo pali :[ :[ :[ jak wracalem z Niemiec autem (jescze na starym silniku) to wyszedl na autostradzie jakies 7-8 benzyny (autostrada czyt. ok 160 caly czas ))) ) a teraz (po wymianie silnika) juz pali 9-11 na trasie (przy bardzo oszczednej jezdzie) i jakies 12-14 na miescie (tez bardzo oszczedna jazda) tak samo jest na LPG jak i na PB