Swiatla kiepsko swieca
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swiatla kiepsko swieca
Czesc,
Czy w MkIII lampy faktycznie tak kiepsko swieca, czy tylko ja tak mam ?
Poprzednio jezdzilem Peugeotem 106 i bylo pod tym wzgledem rewelacyjnie
Kilka dni temu wracajac noca (bo mojego MkIII kombi mam ok. miesiaca), raczej zgadywalem gdzie jest droga, niz widzialem. Myslalem, ze moze sa winne kable (duzy spadek napiecia) - ale mierzylem napiecie na zarowkach i jest 12V. Klosze sa orginalne Hella. Moze trzeba je wyczyscic w srodku ?
pozdrawiam
Pelos
Czy w MkIII lampy faktycznie tak kiepsko swieca, czy tylko ja tak mam ?
Poprzednio jezdzilem Peugeotem 106 i bylo pod tym wzgledem rewelacyjnie
Kilka dni temu wracajac noca (bo mojego MkIII kombi mam ok. miesiaca), raczej zgadywalem gdzie jest droga, niz widzialem. Myslalem, ze moze sa winne kable (duzy spadek napiecia) - ale mierzylem napiecie na zarowkach i jest 12V. Klosze sa orginalne Hella. Moze trzeba je wyczyscic w srodku ?
pozdrawiam
Pelos
Jeśli 12V przy właczonym silniku to spadek ponad 2V w stosunku do napięcia na akumulatorze.
Niestety w MK3 dalej VW przyoszczędził na przekaźnikach.
A sprawdzaleś ustawienie świateł? Koszt na stacji do 20 zeta a masz pewność
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Tak na wlaczonym silniku. Oszczedzil na przekaznikach ? Czyli obwod swiatel jest zalaczany przelacznikiem na desce ? Na ustawianiu jeszcze nie bylemzodiak pisze:Jeśli 12V przy właczonym silniku to spadek ponad 2V w stosunku do napięcia na akumulatorze.
pozdrawiam
Pelos
Dzisiaj kupilem zarowki, bo byly wsadzone jakies noname blue cos tam - chyba z BiedronkiWaluch pisze:zobacz w jakim stanie są odblaski...może po prostu wystarczy je wymienićPelos pisze:Klosze sa orginalne Hella. Moze trzeba je wyczyscic w srodku ?
No tego sie nie spodziewalem po poprzednim wlascicielu. Jutro bedzie znowu kilka dni w delegacji wiec bedzie okazja wyciagnac reflektory i zobaczyc odblysniki. Pozatym obejrzalem sobie dokladnie instalacje i juz mnie "szczyka" normalnie - ktos sztukowal i dorabial kabelki. Nic to zrobi sie cieplej, trzeba bedzie przysiedziec i zrobic.
pozdrawiam
Pelos