Przerywa, często gaśnie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywa, często gaśnie.
Mam taki problem, gdy jadę i wrzucam 2, 3 lub i dodaje mocniej gazu to zaczyna mi zwalniać zamiast przyspieszać, gdy wciskam mocniej gaz chwile przyspiesza i potem dalej zaczyna zwalniać. Do tego jeszcze często gaśnie przy hamowaniu, oraz przy jeździe na małych obrotach. Zmieniłem w nim świece, przewody do nich, sprawdziłem też pompę paliwa. Ktoś się orientuje o co chodzi??
Re: Przerywa, często gaśnie.
Filtr paliwa, kiepski lub przestawiony zapłon, lewe powietrze, zbyt bogata miesznka ...konus pisze:Mam taki problem, gdy jadę i wrzucam 2, 3 lub i dodaje mocniej gazu to zaczyna mi zwalniać zamiast przyspieszać, gdy wciskam mocniej gaz chwile przyspiesza i potem dalej zaczyna zwalniać. Do tego jeszcze często gaśnie przy hamowaniu, oraz przy jeździe na małych obrotach. Zmieniłem w nim świece, przewody do nich, sprawdziłem też pompę paliwa. Ktoś się orientuje o co chodzi??
Napisz jaki masz silnik, czy zapala ok na ciepło/zimno ? czy kopci ? czy po pełnym dodaniu gazu jak zacznie dławic to jak ujmiesz czy będzie przyspieszał ?
TDPower