pomocy reset kompa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pomocy reset kompa
witam wczoraj zrobiłem reset kompa. odłączyłem jedną kleme aku + pozostawiłem tak całą noc dzisiaj założyłem a samochód zle pali jest tragicznie tak jakby miał zepsuta sondę a dwa tygodnie temu była wimieniana o co chodzi. przed resetem chodził dobrze tylko od czasu do czasu cos przerywało a teraz tragedia o cochodzi czy cos zle zrobiłem? silnik 1,8 rp dzieki za pomoc
Kolega ma racje, napisz najpierw jak zachowywał sie silnik po resecie.marek2907 pisze:a po podłączeniu s powrotem dobrze zapalił ?
czekałeś aż załaczy się wentylator??
Napisz czy czekałeś nie gazując i nie jezdzac az silnik sie dobrze rozgrzeje.
Czy jak odpaliles to silnik mial ssanie?
Zawsze mozna sprawdzic kodami blyskowymi czy sonda dziala, ew. czy cos innego jest uszkodzone
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
posprawdzaj kostki od TPSu, silniczka krokowego
odłącz też na chwilę czuknik temperatury i wtedy odpal jeśli to jego wina to obroty powinu być w granicach 1100 obr/min.
odłącz też wczasie pacy silnika (jak się da oczywiście) czujnik TPS (położenia przepustnicy)
i za chwile podłącz może coś się tam zawiesiło. u mnie to pomogło ale mi nagle poawiły się wolne obr ok 2000 obr/min
odłącz też na chwilę czuknik temperatury i wtedy odpal jeśli to jego wina to obroty powinu być w granicach 1100 obr/min.
odłącz też wczasie pacy silnika (jak się da oczywiście) czujnik TPS (położenia przepustnicy)
i za chwile podłącz może coś się tam zawiesiło. u mnie to pomogło ale mi nagle poawiły się wolne obr ok 2000 obr/min
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Njalepiej na noc odłączyc kleme z aku. Rano podłączyc i odpalic, bez wciskania pedału gazu i tak pozostawic działajacy silnik zeby sie sam zagrzał, az do właczenia wentylatora.
Nie napisałeś czy masz instalacje gazowa, jesli tak to nie odpalaj na gazie tylko na benzynie. Na benzynie tez musi sie silnik zagrzac. Najlepiej tez kilka kilometrów na benzynie pojezdzic. Dopiero jak wszystko bedzie ok na benzynie to mozna na gaz przelaczyc.
Jesli bedziesz miał problem rano czyli silnik bez dodawania gazu bedzie gasł, a jak sie zagrzeje bedzie działał to obstawiam czujnik temperatury sterujacy ssaniem, ten niebieski.
Pozatym jesli problem pozostanie, to proponuje we wlasnym zakresie sprawdzic kody błyskowe, to kosztuje tylko tyle co 12V dioda
Nie napisałeś czy masz instalacje gazowa, jesli tak to nie odpalaj na gazie tylko na benzynie. Na benzynie tez musi sie silnik zagrzac. Najlepiej tez kilka kilometrów na benzynie pojezdzic. Dopiero jak wszystko bedzie ok na benzynie to mozna na gaz przelaczyc.
Jesli bedziesz miał problem rano czyli silnik bez dodawania gazu bedzie gasł, a jak sie zagrzeje bedzie działał to obstawiam czujnik temperatury sterujacy ssaniem, ten niebieski.
Pozatym jesli problem pozostanie, to proponuje we wlasnym zakresie sprawdzic kody błyskowe, to kosztuje tylko tyle co 12V dioda
-
- Mały gagatek
eidos pisze:Njalepiej na noc odłączyc kleme z aku. Rano podłączyc i odpalic, bez wciskania pedału gazu i tak pozostawic działajacy silnik zeby sie sam zagrzał, az do właczenia wentylatora.
witam a czy restart kompa nastepuje po odlaczeniu tylko jednej klemy czy moze tez jak odlacze obie????
-
- Mały gagatek