Oryginalny alarm vw ze "scyzorykiem"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Oryginalny alarm vw ze "scyzorykiem"
W rodzinie pojawił się młodszy brat GOLFA czyli POLO
Zakupilismy Polo "okularnika" 1.4TDI 2003r. Auto ma oryginalny alarm z pilotem w kluczyku. Problem polega na tym, że gdy zamykam drzwi z kluczyka i przytrzymam to szyby się domykają i alarm zostaje załączony (bez załaczania pilotem). A gdy zamykam pilotem to centralny się zamyka alarm załącza a szyby stoją w miejscu
Dodam tylko że rygiel w drzwiach kierowcy się nie chowa a drzwi są zamknięte i kontrolka przy ryglu mrygoli.
Zakupilismy Polo "okularnika" 1.4TDI 2003r. Auto ma oryginalny alarm z pilotem w kluczyku. Problem polega na tym, że gdy zamykam drzwi z kluczyka i przytrzymam to szyby się domykają i alarm zostaje załączony (bez załaczania pilotem). A gdy zamykam pilotem to centralny się zamyka alarm załącza a szyby stoją w miejscu
Dodam tylko że rygiel w drzwiach kierowcy się nie chowa a drzwi są zamknięte i kontrolka przy ryglu mrygoli.
Ostatnio zmieniony śr lut 28, 2007 13:17 przez bigozz, łącznie zmieniany 1 raz.
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
Re: Oryginalny alarm vw ze "scyzorykiem"
[quote="bigozz"]W rodzinie pojawił się młodszy brat GOLFA czyli POLO
Zakupilismy Polo "okularnika" 1.4TDI 2003r. Auto ma oryginalny alarm z pilotem w kluczyku. Problem polega na tym, że gdy zamykam drzwi z kluczyka i przytrzymam to szyby się domykają i alarm zostaje załączony FABRYCZNY ALARM NIE DOMYKA SZYB W NIEKTORYCH JAK TRZYMASZ CIAGLE NACISNIETY PILOT TO PO CHWILI DOJEZDZAJA (CALY CZAS NACISNIETY) W POLO CHYBA TO NIE DZIALA?
Zakupilismy Polo "okularnika" 1.4TDI 2003r. Auto ma oryginalny alarm z pilotem w kluczyku. Problem polega na tym, że gdy zamykam drzwi z kluczyka i przytrzymam to szyby się domykają i alarm zostaje załączony FABRYCZNY ALARM NIE DOMYKA SZYB W NIEKTORYCH JAK TRZYMASZ CIAGLE NACISNIETY PILOT TO PO CHWILI DOJEZDZAJA (CALY CZAS NACISNIETY) W POLO CHYBA TO NIE DZIALA?
Witam, kolega też tak ma w audi a4, my ten problem rozwiązaliśmy że kupiliśmy standardowy sterownik czasowy i wpieliśmy go w szybki oraz do centralnego i wszystko teraz śmiga jak ta lala. Poprostu jak naciskasz na pilota to on daje tylko krótki impuls masy i zamyka sie zamek, aby zamknęły się szybki potrzeba aby ten impuls trwał trochę dłużej (czas jaki potrzeby jest aby zamknęły się szybki) i dlatego potrzeba wpiąć taki sterownik czasowy aby on przedłużaj ten impuls. Pozdrawiam
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
To wiem od samego poczatku, troche zle sformulowalem ostatniego posta.
Chodzilo mi o uzbrajanie za pomoca pilota.
U mnie tez domykanie szyb dzialalo tylko z kluczyka, a z pilota nie.A czy mam fabryczny alarm, do konca nie jestem tego pewniem.NIby wlaczal mi sie klakson po wlaczeniu centralnego i otwarciu maski silnika albo tylnej klapy.Ale zadnych czyjnikow dodatkowych nie mialem, tzn. czujnik ruchu czy wstrzasu.
Dlatego zalozylem sobie na wlasna reke alarm z czujnikami i z funcjka komfort.I juz nie mam tego problemu co Ty.
Chodzilo mi o uzbrajanie za pomoca pilota.
U mnie tez domykanie szyb dzialalo tylko z kluczyka, a z pilota nie.A czy mam fabryczny alarm, do konca nie jestem tego pewniem.NIby wlaczal mi sie klakson po wlaczeniu centralnego i otwarciu maski silnika albo tylnej klapy.Ale zadnych czyjnikow dodatkowych nie mialem, tzn. czujnik ruchu czy wstrzasu.
Dlatego zalozylem sobie na wlasna reke alarm z czujnikami i z funcjka komfort.I juz nie mam tego problemu co Ty.
-
- Użytkownik