Problem z otwieraniem po wymianie pompki centralnego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z otwieraniem po wymianie pompki centralnego
Panowie,wymienilem pompke od zamka centralnego(porzednią woda zalala i szlak ją chyb a trafil
) i niby wszysto ok ale...jak chce otworzyc to musze 2 razy kluczyk przekracac tzn raz i nic sie niedzieje ,dam jeszcze raz i otwiera wszyskie zamki ,przy zamykaniu wystarczu raz w prawo i jest ok.Na starej pompce bylo normalnie Czemu tak sie dzieje
pliss ,punkty to rozdania
Mnie to wyglada na wypiety pin nr 8 (lub nie dochodzenie masy do niego).
Takie cos robi sie specjalnie jak chce sie miec mozliwosc otwierania samych drzwi kierowcy. Przkerecasz wtedy raz do konca zamek i o twiera sie on mechanicznie.
Centralka ignoruje wtedy pierwszy impuls. Tak to jest skonstruowane...
Tak jak piszesz do otwarcia calosci 2 x open lekko o 45 stopni.
Zamykanie jest normalnie w obu trybach - 1 x close 45st.
Jesli w kostce wszystko ok, to musi byc cos nie tak z pinem w gniezdzie pompki...
Takie cos robi sie specjalnie jak chce sie miec mozliwosc otwierania samych drzwi kierowcy. Przkerecasz wtedy raz do konca zamek i o twiera sie on mechanicznie.
Jesli w kostce wszystko ok, to musi byc cos nie tak z pinem w gniezdzie pompki...
dzieki ale zapomnialem dopisac,ze ja otworze raz,to silownik zaraz go domyka,a jak 2x w lewo open to jest wszystko otwarteinek01 pisze:Mnie to wyglada na wypiety pin nr 8 (lub nie dochodzenie masy do niego).
od pasazera jest tak ze, otwiera tylko 1 zamek ,czyli tak jak by ten sterujący byl tylko od strony kierowcy,allarmu nie mam,cholera juz mnie szlak tafia ,gosc twierdzi iz pompka 100% okinek01 pisze:Hmm, wiec dziwna sprawa. Nie wiem czy ma to zwiazek, ale masz diode przy ryglu kierowcy (fabryczny alarm) ?
[ Dodano: Sob Mar 03, 2007 10:05 ]
Sprawdz jeszcze czy z drzwi pasazera wszystko tak samo sie zachowuje.
[ Dodano: Sob Mar 03, 2007 11:28 ]
Nikt nie miał juz takiego problema ?????
jeszcze raz sprawdzilem ,i jest tak lekko dam w lewo i nic sie niedzieje(jak dam mocniej wtedy czuje opor jak wysuwa sie slupek ale silownik zaraz go dociagnie),dam jeszcze raz lekko i wtedy sie otwiera bez problemów wtym momencie nie moge jeszcze spr tych pinów,ale moze tak ma byc ??inek01 pisze:Czyli cos jest nie tak, bo od pasazera powinno byc tak samo jak od kierowcy.MaciejW pisze:czyli tak jak by ten sterujący byl tylko od strony kierowcy
inek01 pisze:Nie wiem juz sam, ale wszystko mozliwe.to co inna pompka czy jak ?
na starej bylo ok, szkoda ze ja szlak trafil,a na tą nowa kupa kasy poszlo no ale przynajmniej zamyka zobacze jeszcze te piny ,ale jak nic to to chyba olewam ,ale jak bycos wiedzieliscie napiszcie proszee...
[ Dodano: Nie Mar 04, 2007 09:43 ]
Faktycznie pin nr 8 jest wypiety ,a masa idzie na inny,co zrobic by bylo ok ??inek01 pisze:Mnie to wyglada na wypiety pin nr 8 (lub nie dochodzenie masy do niego).