Elektryka MK3 rozłaczone kabelki - od czego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jozef
Użytkownik
Użytkownik

Elektryka MK3 rozłaczone kabelki - od czego

Post autor: Jozef » czw mar 24, 2005 08:31

Nad skrzynka bezpieczników znalazłem dwa rozłaczone kabelki luźno leżące i zakończone złączkami, tak że można je razem połączyć. Jeden jest koloru biało-brązowego, drugi zielono-brązowy. Na schematach które posiadam nie widać takich kabelków, może ktoś zna ich przeznaczenie?

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » czw mar 31, 2005 10:28

A masz może radio samochodowe atkie kolory mają przewody głosnikowe.

TUTENHAMON

Jozef
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jozef » pt kwie 01, 2005 07:00

Do radyjka są fabryczne kabelki, nie sprawdzałem czy są wśród nich takich samych kolorów. W międzyczasie wyczaiłem, że brązowo-biały jest połączony z wyłącznikami drzwiowymi (bez klapy bagażnika). Ten drugi zielono-biały jest nadal niewiadomego przeznaczenia. A skoro o zagadkach mowa, to jeszcze jeden szczegól mnie intryguje, mianowicie do skrzynki bezpiecznikowo-przekaźnikowej jest dostawiony przekaźnik 40A. Jakby dodatkowo bo w osobnym gnieździe umieszczonym przy bocznej krawędzi skrzynki, w sąsiedztwie kostek przyłączeniowych. Przekaźnik ten wygląda na fabrycznie zabudowany, lecz nie widnieje na żadnym schemacie golfa3 jakim dysponuję. Co dziwne, że po jego wyjęciu nie stwierdziłem żadnych oznak jego braku, silnik się uruchamia, są światła i sygnalizacja. To ustrojstwo w niczym mi nie przeszkadza, tylko jakoś tak mnie drażni niewiadome jego przeznaczenie.

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » sob kwie 02, 2005 13:21

Może imobilajzer albo od alarmu lub centralnego może to rówbnież być identyfikacja użytkownika.

TUTENHAMON

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”