Mokra podsufitka - dziura w dachu ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mokra podsufitka - dziura w dachu ???
witam
golf mk3 kombi tdi
jak w temacie , po ostatnich opadach zauważyłem ,że mam mokrą tapicerkę przy daszku przeciwsłonecznym prawym ( przy słupku ) , podejrzewam ,że cieknie ze śruby mocującej reling , ale nie wiem jak zrzucić podsufitkę , może ktoś to robił , byłbym wdzięczny za wskazówki ( nie chcę pourywać plastików )
pozdr.
golf mk3 kombi tdi
jak w temacie , po ostatnich opadach zauważyłem ,że mam mokrą tapicerkę przy daszku przeciwsłonecznym prawym ( przy słupku ) , podejrzewam ,że cieknie ze śruby mocującej reling , ale nie wiem jak zrzucić podsufitkę , może ktoś to robił , byłbym wdzięczny za wskazówki ( nie chcę pourywać plastików )
pozdr.
Ostatnio zmieniony śr lut 28, 2007 13:19 przez acid69, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: Mokra podsufitka - dziura w dachu ???
Najpierw zdejmij relingi. Wewnatrz auta po bokach w podsufitce masz okragle zaslepki (3 na strone) Pod nimi sa sruby. Po zdjeciu relingow sprawdz stan uszczelki - bo to pewnie jej wina. Jesli chcesz zwalic cala tapicerke to zaczynasz od zdjecia bocznych plastikow slupkow. Nie musisz calych sciagac, wystarczy odpiac sama gore abys mial dostep do srub ktorymi sa przykrecone gorne listwy trzymajace podsufitke, na pozostalych dlugosciach te listwy sa na zaczepy / spinki, ja przy pierwszym demontazu kilka spinek zepsulem, ale na pobliskim szrocie wyjalem z kilku VW z 20 prawie nowych spinek..acid69 pisze:podejrzewam ,że cieknie ze śruby mocującej reling , ale nie wiem jak zrzucić podsufitkę , może ktoś to robił , byłbym wdzięczny za wskazówki ( nie chcę pourywać plastików)
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Re: Mokra podsufitka - dziura w dachu ???
Ze sie tak brzydko podepne do tematu mam taki sam problem jak kolega powyżej tylko z małymi wyjatkami...acid69 pisze:witam
golf mk3 kombi tdi
pozdr.
golf 4 tdi i szyberdach BEZ ODPLYWOW!! cieknie mi spod pstryczka do szyberdachu cio tio moze byc?? peknieta uszczelka czy cus??
[url=http://chomikuj.pl/?page=182332]Chomikuj ze mną[/url]