Zmiana silnika w Golfie II

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

vwyj
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Zmiana silnika w Golfie II

Post autor: vwyj » pn lut 26, 2007 23:46

Witam. Mam golfa, 1,3 gaźnik i zaczal mi sie pocic spod glowicy, zmienilem uszczelke, i dalej sie "leje" gadalem z ludzmi ktorzy sie na tym znaja i doszlismy do wniosku ze jest problem z blokiem, a sami wiecie ile kosztuje planowanie i cala ta robota... Postanowilem zmienic silnik!! I mam takie pytanie, czy moglby mi ktos napisac jaka jest roznica spalania w silniku 1,6 gaznik a 1,8 wtrysk 1-punktowy?? I jeszcze gdyby ktos mogl niech odpisze mi na pytanie, slyszalem ostatnio ze silniki 1,6 wystepowaly tylko z gaznikam, czy to prawda ?

Awatar użytkownika
SToRM
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: SToRM » pn lut 26, 2007 23:54

vwyj pisze:jaka jest roznica spalania w silniku 1,6 gaznik a 1,8 wtrysk 1-punktowy??
Nie zauwazalna..
vwyj pisze:I jeszcze gdyby ktos mogl niech odpisze mi na pytanie, slyszalem ostatnio ze silniki 1,6 wystepowaly tylko z gaznikam,
Prawda..

Co do samego SWAPA, jako ze 1.3 jets kontruckja dosyc dziwna, upzredzam ze czeka Cie troszke pracy..
Wymiana m.in lapy przedniej, skrzyni z rozrusznikiem i linka, sprzeglo i caly wydech..

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » pn lut 26, 2007 23:58

vwyj, proponuje nie wsadzać tam 1.6 bo sie nie opłaca !! zrob swapa od razu na jakiegoś 1.8 np RP bardzo fajny silniczek !!!! i moc duzo wieksza :)

piter_golf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: piter_golf » pn lut 26, 2007 23:58

Ja właśnie czekam na poprawe pogody i tez będe bawił się w zamianę mojego MH na coś większego. W zasadzie "dawca" już czeka.

Awatar użytkownika
Buniek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Buniek85 » wt lut 27, 2007 00:20

tez mam plany wiemic silniczek, najlepiej na jakis na wielopunktowym wtrysku bo instalke lpg przym przerzucil z obecnego silnika

piter_golf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: piter_golf » wt lut 27, 2007 00:38

No ja mam przeklnięty już chyba przez wszystkich gaźniczek Pierburg, więc kolejny silnik to ze względu na mniej roboty też będzie na gaźniku. Z reszta mam już silnik, który z wygląda jak 1.8.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”