Przewody zapłonowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przewody zapłonowe
WITAM.CZY KTOS MA PRZEWODY ZAPLONOWE FIRMY JANMOR.http://www.janmor.pl/pl/sklep.php?id_marki=099m. JAKIE PRZEWODY KUPIC?
JAK MOZNA SPRAWDZIC CZY SA DOBRE PRZEWODY W SAMOCHODZIE?
JAKIE ŚWIECE.CZY NGK DOBRE
JAK MOZNA SPRAWDZIC CZY SA DOBRE PRZEWODY W SAMOCHODZIE?
JAKIE ŚWIECE.CZY NGK DOBRE
ja miałem u siebie NGK i nie narzekałem.RadekM77 pisze:JAKIE ŚWIECE.CZY NGK DOBRE
co do przewodów WN to najłatwiej jest je spr. czy są dobre w ciemności, jezeli iskry ci na zapalonym silniku przeskakują w miejscu gdzie odstep kabla od metalowych cześci jest mały to kable do wymiany, mozna też obejrzeć czy nie są popękane i po przecierane, mozna też pomieżyć kable omomierzem, ale jak masz stare kable to warto i tak je wymienić
Ostatnio zmieniony ndz lut 25, 2007 18:28 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja mam Janmory ponad dwa lata (silikonowe!!!) i nie narzekam... Wszystko jest OK. Ale może mi się akurat dobre trafiły, bo raczej opinia ich jest marna. Świece mam NGK Vline 21 (trzyelektrodowe) i ani razu mnie nie zawiodły:).
Te silikonowe Janmory kosztują prawie tyle co BERU na allegro u gościa danielloss: http://www.allegro.pl/item168878767_prz ... romoc.html
Ja teraz kupiłbym te BERU... Jak kupowałem Janmory, to nie wiedziałem, że mogą być lipne.
Mam palec i kopułkę BERU od roku i jest wszystko OK.
Te silikonowe Janmory kosztują prawie tyle co BERU na allegro u gościa danielloss: http://www.allegro.pl/item168878767_prz ... romoc.html
Ja teraz kupiłbym te BERU... Jak kupowałem Janmory, to nie wiedziałem, że mogą być lipne.
Mam palec i kopułkę BERU od roku i jest wszystko OK.
Po kupnie golfa zmieniłem przewody na NGK po 1,5 roku niestety muszę przyznać że trafiłem na jakiś felerny egzemplarz - jeden z przewodów miał przebicie (po bliższym przyjrzeniu okazało sie że przewód swobodnie wychodził z oprawy na świece a miejsce zestyku przewodu z oprawą pokryte było patyną). Od roku jeżdżę na przewodach Jawor (silikonowych) i jak dotąd nie miałem z nimi problemów.
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na janmorach przejechałem się w malaczu-ale kupowałem je cały czas bo tylko takie były do malca-a gdy chciałem kupić do golfa i powiedziałem, że mam lpg gość w sklepie mi odradził i kupiłem jakieś no name na których bujam się od roku i żadnych z nimi problemu nie mam
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
Re: Przewody zapłonowe
sprawdzaćRadekM77 pisze:JAK MOZNA SPRAWDZIC CZY SA DOBRE PRZEWODY W SAMOCHODZIE?
tak jak kolega napisał wyzej najlepiej zmierzyc ohmomierzem powinny mieć od 3-20 kiloomów w zależności od długości przewodów
lub inaczej :wlej trochę wody do butelki po płynie do mycia szyb i popryskać na przewodyi na kopułkę.Jak zobaczysz pioruny lubiskry to przewody do wymiany.Kupując nowe przewody masz 12m-cy gwarancji