witam. Wycieraczki z przodu pracują cały czas...ta z tyłu to już w ogóle chodzi jak chce...jak kręcę kierą to spryskiwacz sie włącza....a jak wciskam reset MFA to przygasa oświetlenie zegarów (zwarcie w przełączniku czy gdzieś dalej może??)
za manetki MFA krzyczą 60, 70 PLNów...a za zwykłe 20
może jakoś się to da przerobić cy cóś bo chyba naprawić to nie...w środku blaszki cienkie i zdarte już pewno będą...
manetka / przełącznik wycieraczek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
manetka / przełącznik wycieraczek
było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach
[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: manetka / przełącznik wycieraczek
Obstawiałbym zepsutą manetkę, ale ciekawi mnie ten spryskiwacz przy obracaniu kierownicą. Na początku sprawdziłbym przewody dochodzące do manetki - może są gdzieś przetarte? Jak wyeliminujesz zwarcie w wiązce przewodów - to zostanie Ci wymiana manetki. Nie wiem jak w MK2, ale w MK3 wymiana zajmuje mi kilkanaście minut (w wersji z poduchą dłużej) - na Twoim miejscu pokusiłbym się więc o pożyczenie sprawnej manetki, nawet bez MFA, od znajomego i założenie u Ciebie w celu wykrycia przyczyny.mtworus pisze:witam. Wycieraczki z przodu pracują cały czas...ta z tyłu to już w ogóle chodzi jak chce...jak kręcę kierą to spryskiwacz sie włącza....a jak wciskam reset MFA to przygasa oświetlenie zegarów (zwarcie w przełączniku czy gdzieś dalej może??)
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
ja stawiam na manetkę........spryskiwacze też potrafią lac jak chcą...czasem nawet po wpadnięciu w dziurę.......
Miałem podobnie- podkładanie filcy to zabieg na góra kilka tygodni...lepszy komfort po zakupie nowej manetki...
Miałem podobnie- podkładanie filcy to zabieg na góra kilka tygodni...lepszy komfort po zakupie nowej manetki...
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
Niekoniecznie. Czasem można taniej wyrwać. Popatrz tutaj :mtworus pisze:za manetki MFA krzyczą 60, 70 PLNów...a za zwykłe 20
http://moto.allegro.pl/item169885081_go ... cyjka.html
Może pójdą za tę cenę?
Re: manetka / przełącznik wycieraczek
sprawdzę wiązkę....i poszukam na pożyczkę manetkę ..nawet bez MFA...zobaczę co sie będzie działo...JayT pisze:Obstawiałbym zepsutą manetkę, ale ciekawi mnie ten spryskiwacz przy obracaniu kierownicą. Na początku sprawdziłbym przewody dochodzące do manetki - może są gdzieś przetarte? Jak wyeliminujesz zwarcie w wiązce przewodów - to zostanie Ci wymiana manetki. Nie wiem jak w MK2, ale w MK3 wymiana zajmuje mi kilkanaście minut (w wersji z poduchą dłużej) - na Twoim miejscu pokusiłbym się więc o pożyczenie sprawnej manetki, nawet bez MFA, od znajomego i założenie u Ciebie w celu wykrycia przyczyny.mtworus pisze:witam. Wycieraczki z przodu pracują cały czas...ta z tyłu to już w ogóle chodzi jak chce...jak kręcę kierą to spryskiwacz sie włącza....a jak wciskam reset MFA to przygasa oświetlenie zegarów (zwarcie w przełączniku czy gdzieś dalej może??)
Bodzio.....wylukałem ją także na allegro...ale ta niestety jakaś inna... wązkie dźwigienki....nie wiem czy podejdzie.....jeszcze z tą stacyjką -może być jakieś inne rozwiązanie??? czy podejdzie - mam 90 rok na szerokich dźwigniach
poza tym nie ma w niej awaryjek...a nie chciałbym przerabiać dając je w deskę....
było kilka MK2 ... nawet GTI
Panowie nie zakładam nowego wątku, bo mój problem jest powiązany z tym tu.
Tak samo nie działa tryb przerywany. Gdy go wybiorę, wycieraczki chodzą cały czas.
Czasem same się włączają bez ruszania włącznika i nie można ich wyłączyć. Jedynym sposobem jest przełączenie na tylną wycieraczkę, no ale wtedy i tak wykonują 3 ruchy.
Co to może być? Czy to przekaźnik/manetki?
Tak samo nie działa tryb przerywany. Gdy go wybiorę, wycieraczki chodzą cały czas.
Czasem same się włączają bez ruszania włącznika i nie można ich wyłączyć. Jedynym sposobem jest przełączenie na tylną wycieraczkę, no ale wtedy i tak wykonują 3 ruchy.
Co to może być? Czy to przekaźnik/manetki?