PROBLEM Z LADOWANIEM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
PROBLEM Z LADOWANIEM
Witam mam problem z ladowaniem w moim golfie MK2.W czasie jazdy czasem potrafi sam zgasnac po zatrzymaniu przekrecam kluczyk i cisza dopiero z pycha pali.Alternator laduje ale na wysokich obrotach jak mu przygazowke strzele widze to po swiatlach i po nawiewie bo jak jade to na 3 poziomie bardzo slabo wieje a jak przygazuje to nawiew dostaje mocy i wieje tak jak powinien...CO jest alternator powinien ladowac caly czas na malych obrotach jak i na duzych...???
A pasek klinowy w jakim stanie ? Moze warto go zmienic ? Same nowe szczotki nic nie dadzą jak elektronika poszła z dymem - mierzyłeś miernikiem i co wyszło ? Jak jest duża różnica napięcia na zaciskach akumulatora na niskich, średnich i wysokich obrotach (ma byc stale ok 13,8-14 V) to się nie zastanawiaj i zmieniaj regulator ..., ewetualnie sprawdz sobie połaczenia czy nie zaśniedziały - może to też przez to ...
TDPower
Re: PROBLEM Z LADOWANIEM
Masz dokąłdnie identyczny problem co ja , na razie nie wiem co dalej ładuje akumulator ...GENGUS pisze:Witam mam problem z ladowaniem w moim golfie MK2.W czasie jazdy czasem potrafi sam zgasnac po zatrzymaniu przekrecam kluczyk i cisza dopiero z pycha pali.Alternator laduje ale na wysokich obrotach jak mu przygazowke strzele widze to po swiatlach i po nawiewie bo jak jade to na 3 poziomie bardzo slabo wieje a jak przygazuje to nawiew dostaje mocy i wieje tak jak powinien...CO jest alternator powinien ladowac caly czas na malych obrotach jak i na duzych...???
podlacz jeszcze raz miernik i zobacz ile wskazuje, pozniej wlacz obciazenie (swiatla dlugie nawiewy, ogrz tylna szyba) i daj gazu zobaczysz czy Ci laduje jak laduje to jest ok. Swiatla to jest normalna sprawa ze swieca mocniej bo to jest wada konstrukcyjna w mk2 ze nie ma tam przekaznikow. Problem lezy raczej nie w altewrnatorze tylko w kostce stacyjki lub jesli po przekreceniu deska sie zapala a rozrusznik nie tyka to byc moze bedzie to bendix