Migająca kontrolka świec żarowych...!!! POMOCY!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Migająca kontrolka świec żarowych...!!! POMOCY!
Witam!
Przy uruchomieniu ciepłego silnika impulsowo wzrastają obroty silnika do 2800/3000 (nie dotykam gazu) po chwili spadają do wartosci właściwej na biegu jałowym i niby wszystko jest ok, ale po kilkunastu sekundach zaczyna migać kontrolka świec żarowych i tak sobie miga..... ale silnik ciągnie jak należy! Przy zimnym silniku problem nie występuje, odpalam i jadę bez żadnych skoków obrotowych i nic nie miga! Wystarczy rozgrzany silnik zgasić i ponownie uruchomić aby obroty impulsowo skoczyły i po chwili zaczęła migać kontrolka świec żarowych!!! PROSZĘ O POMOC!
Dziękuję i pozdrawiam Bogusław
Przy uruchomieniu ciepłego silnika impulsowo wzrastają obroty silnika do 2800/3000 (nie dotykam gazu) po chwili spadają do wartosci właściwej na biegu jałowym i niby wszystko jest ok, ale po kilkunastu sekundach zaczyna migać kontrolka świec żarowych i tak sobie miga..... ale silnik ciągnie jak należy! Przy zimnym silniku problem nie występuje, odpalam i jadę bez żadnych skoków obrotowych i nic nie miga! Wystarczy rozgrzany silnik zgasić i ponownie uruchomić aby obroty impulsowo skoczyły i po chwili zaczęła migać kontrolka świec żarowych!!! PROSZĘ O POMOC!
Dziękuję i pozdrawiam Bogusław
Pozdrawiam Bogusław
oczywiście w ostateczności będę zmuszony do wizyty w service vw ale być może, któś już miał podobny problem i zechce mi podpowiedzieć...ROF pisze:migajaca kontrolka oznacza blad krytyczny, wiec lepiej jedz z tym na VAG
czesto bywa ze kontrolka miga bo jest problem ze swiatlem stop, ale jak skacza obroty to raczej nie bedzie to
światło stopu działa jak należy...
pozdrawiam Bogusław
Pozdrawiam Bogusław
ale u mnie światło (stop) działa jak należy, aczkolwiek sprawdzę czujnik, choć z uwagi na skoki obrotów i problem tylko przy ciepłym silniku mniemam, że to nie czujnik świateł (stop) jest odpowiedzialny za zamieszanie....!SEZAM pisze:miałem kolego taki problem bez skaczących obrotów i po wymianie czujnika świateł STOP problem zniknął !!! powodzenia pozdrawiam
pozdrawiam Bogusław
Pozdrawiam Bogusław
właśnie tak zamierzam jutro zyrobic / podjechać do mechanika i sprawdzić vag`iem.zuczek pisze:Bogusław, to wszystko to wrozenie z fusow. Pojedz do kogos kto ma VAG-a. Wystarczy chwila i bedziesz wiedzial co sie dzieje. Obroty nie skacza bez przyczyny.
A jesli chodzi o kontrolke swiec to mi migala jak mialem uszkodzone wtryski.
jeżeli to nie tajemnic jaki był koszt napawy wtrysków???
mam nadzieję, że u mnie to nie problem wtrysków ponieważ na zimnym silniku przy uruchomieniu jest ok, problem pojawia sie przy rozgrzanym silniku, aczolwiek prawie wszystko jest mozliwe...więc jutro mam nadzieję się okaże,....?!
Pozdrawiam i dziękuję Bogusław
[ Dodano: 01 Mar 2007 12:26 ]
Witam wszystkich
Okazało się, że problem zgłasza: ZAWÓR ODCINAJĄCY DOPŁYW PALIWA, BŁĄD NR N109 NA VAG`U. PO WYMIANIE ZAWORU PROBLEM ZOSTAŁ ROZWIAZANY!
Pozdrawiam Bogusław
Pozdrawiam Bogusław